2017 – Sophie, Hannah en Thijs

Sophie Hesp
Thijs Beene
Hannah van Gemert

Sophie Hesp

Hoi!   Ik ben Sophie Hesp, ik ben 16 jaar en ik woon in Markelo. Ik zit nu in de 4e jaar van het VWO, dus ik ben al een beetje bezig met wat ik later met mijn leven wil gaan doen. Mijn allergrootste droom is om buitenaards leven te vinden of om een deel uit te mogen maken van dit onderzoek. Ik vind dit onderwerp zo interessant! Het is echt mijn streven voor de toekomst om me hier mee bezig te houden. Ik wil ook een studie kiezen die mij verder kan helpen met deze droom, zoals bijvoorbeeld sterrenkunde. Maar sowieso zit er voor mij een toekomst in de ruimtevaart in! Ik vind de ruimte het aller interessantste dat er is. Dat ik naar de United Space School mag is daarom echt geweldig! Toen ik hoorde dat dit bestond was er ook niks anders mogelijk dan dat ik mee zou gaan. Gelukkig is dit mij gelukt!   Mijn hobby’s zijn voornamelijk muziek maken. Ik speel al behoorlijk wat jaren saxofoon en sinds kort gitaar. Ook hou ik heel erg van tekenen en schilderen. Verder besteed ik veel van mijn vrije tijd aan Netflix; Gilmore Girls, White Collar, Suits en Scorpion zijn wel echt mijn favoriete series!   Op 23 juli vliegen Hannah, Thijs en ik samen naar Houston, Texas. Ik heb hier super veel zin in en ik denk dat dit een levensveranderende ervaring gaat worden. Alvast super bedankt voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!  

Thijs Beene

Hallo,   Ik heet Thijs Beene en ik ben 17 jaar oud. Dit jaar neem ik deel aan de united space school. Een jaar geleden hoorde ik voor het eerst van de wedstrijd en besloot mee te doen.            Het afgelopen jaar zat ik in 5VWO op CSG Reggesteyn. Volgend jaar zal ik dus eindexamen doen. De weg die ik na mijn eindexamen zal inslaan is nog niet helemaal duidelijk. Ik twijfel nog tussen een aantal studies: lucht en ruimtevaarttechniek, technische natuurkunde of technische wiskunde. Tijdens de USS kan ik mij moi oriënteren op een aantal van deze studies, de USS biedt natuurlijk een mooie kans om een kijkje te nemen in de wereld van de ruimtevaart.   Eenmaal in de Verenigde Staten zijn er verschillende activiteiten waaraan ik deelneem, een activiteit is een voetbaltoernooi. Dit lijkt me heel leuk aangezien ik zelf ook op voetbal zit. Verder hardloop ik ook wekelijks en heb ik vroeger getennist.

Hannah van Gemert

Hoi!

Mijn naam is Hannah van Gemert en ik ben 17 jaar. Ik woon in Enschede en zit daar op school op het Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat. Ik zit nu in de 5e klas van het gymnasium en doe dus volgend jaar eindexamen. Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee wat ik wil gaan doen na de middelbare school. Ik vind veel dingen leuk, dus dat maakt het niet makkelijker. Op dit moment denk ik erover om iets met film te gaan doen zoals animatietechnieken of film- en theaterwetenschappen. Echter heb ik ook natuur- en sterrenkunde, psychologie en ATLAS overwogen, dus laat ik het er maar op houden dat ik het nog niet weet.

Verder ben ik gek van paardrijden. Ik doe dit al vanaf mijn zevende en dit neemt dan ook het grootste deel van mijn vrije tijd in beslag. Ik vind veel sporten leuk en ben erg fanatiek, maar paardrijden is en blijft mijn nummer 1.

Wat hobby’s betreft houdt ik erg van tekenen en bijna al het andere in die trant, zo lang er maar een creatief en uitdagend element inzit. Verder heb ik een bijbaantje. Ik werk in een Grieks restaurant Rhodos in de binnenstad van Enschede. Het is altijd hard werken maar de sfeer is geweldig en je leert er veel van.

Blogs

Galerij 2017

Van admin  /  14 juli 2018
Galerij Videos
Meer

dag 15: graduation

Van Hannah van Gemert  /  10 augustus 2017
Zondag, onze laatste dag van USS. De dag begon vrij relaxed. ’s Ochtends hadden we niks op het programma staan …
Meer

Dag 14: presentation day!

Van Sophie Hesp  /  8 augustus 2017
Eindelijk, een dag dat ik kon uitslapen. Voor het eerst in 2 weken kon ik mijn wekker om 09:30 zetten! …
Meer

Dag 13: laatste schooldag en pool party

Van Thijs Beene  /  7 augustus 2017
Vandaag was alweer de laatste schooldag van de united space school. Toch hebben we weer hard gewerkt aan onze presentaties …
Meer

Dag 12: presentaties oefenen.

Van Hannah van Gemert  /  4 augustus 2017
Vandaag was bedoeld om de puntjes op de i te zetten voor ons project. Na de feedback van het tiger …
Meer

Dag 11, een lange dag op UHCL

Van Sophie Hesp  /  3 augustus 2017
Vandaag stond ons een lange en zware dag te wachten. Om 7:45 moesten we op de universiteit zijn, zoals gewoonlijk. …
Meer

Dag 10: school en astros baseball wedstrijd

Van Thijs Beene  /  3 augustus 2017
Het is alweer 10 dagen geleden dat we zijn geland in Houston! De tijd gaat zo snel voorbij. Ik zit …
Meer

Dag 9: Greenhouse en fun house

Van Hannah van Gemert  /  2 augustus 2017
Maandag. Na twee dagen geen school was het de bedoeling om uitgerust weer hard aan de slag te gaan. Ik …
Meer

Dag 8, Culture Fair!

Van Sophie Hesp  /  31 juli 2017
De wekker ging al vroeg af bij mij, het was tijd om het deeg voor de krentenwegge voor te bereiden! …
Meer

Dag 7: schietbaan, Galvaston en voetbalwedstrijd

Van Thijs Beene  /  31 juli 2017
Afgelopen zaterdag was het host family day. Dit betekent geen school en de hele dag met het gastgezin! De dag …
Meer

Dag 6: op naar Mars

Van Hannah van Gemert  /  29 juli 2017
Vrijdag al weer, oftewel het eind van de eerste schoolweek. Het grootste deel van deze week hadden we activiteiten gedaan, …
Meer

Dag 5, Johnson Space Center en Tex-Mex

Van Sophie Hesp  /  29 juli 2017
Deze dag begon weer eens lekker vroeg, om 8:30 moesten we bij Johnson Space Center verzamelen. Nadat we helemaal compleet …
Meer

Dag 3: team building

Van Hannah van Gemert  /  27 juli 2017
Derde dag van space school al weer! Ik denk dat vandaag kan worden gezien als onze eerste echte schooldag. Maar …
Meer

Dag twee, de eerste volle dag in Houston

Van Sophie Hesp  /  25 juli 2017
Rond een uur of 5 ’s ochtends werd ik al enthousiast wakker; Space School ging nu echt beginnen. Daar had …
Meer

De eerste dag

Van Thijs Beene  /  24 juli 2017
Vandaag was het eindelijk zover: de eerste dag van de united space school! De dag begon vroeg, om 5 uur …
Meer

Selectie (Hannah)

Van Hannah van Gemert  /  14 juli 2017
  Yes! Dat was mijn eerste gedachte toen op school werd aangekondigd dat je je weer kon opgeven voor de …
Meer

Meet your Dutch Delegates to United Space School: Sophie, Thijs, and Hannah

Van Laura ten Bloemendal  /  15 maart 2017
As many of you know, I had the honour of helping choose the students that will represent the Netherlands at …
Meer

In de media

Hannah van Gemert mag deze zomer ook naar Houston om deel te nemen aan de United Space School. Hannah van …
Meer
MARKELO – Ze geloofde het eerst zelfs even niet, toen haar naam als één van de twee winnaars uit de …
Meer
Buurtgenote en oudleerlinge van Elserike Sophie Hesp behoorde vrijdag 17 februari bij de beste 2 van in totaal 10 technasium …
Meer
Tijs Beene uit 5 Vwo heeft afgelopen vrijdag 17 februari een reis naar Houston gewonnen! Deze wedstrijd is georganiseerd in …
Meer
Technasiumleerlingen Sophie Hesp van De Waerdenborch in Holten en Tijs Beene van Reggesteyn in Nijverdal hebben een ticket gewonnen naar de …
Meer
Twee weken lang achter de schermen kijken bij ruimtevaart-organisatie NASA in Houston, Verenigde Staten. Sophie Hesp (4 vwo) van de Waerdenborch …
Meer
Onder begeleiding van ingenieurs, wetenschappers en leiders in de lucht- en ruimtevaart, mee werken aan de voorbereidingen van een bemande …
Meer
ENSCHEDE – Technasiumleerlingen Anne van der Kolk (15) en Hannah van Gemert (16) van Bonhoeffer College Bruggertstraat staan aanstaande vrijdag …
Meer
Anne van der Kolk (15) en Hannah van Gemert (16) van onze locatie Bruggertstraat staan op vrijdag 17 februari a.s. …
Meer
Twee technasium-leerlingen van Bonhoeffer College Bruggertstraat staan vrijdag in de finale van Countdown to Houston. Anne van der Kolk (15) …
Meer