De eerste dag

Vandaag was het eindelijk zover: de eerste dag van de united space school! De dag begon vroeg, om 5 uur was ik al wakker en om 7 uur was ik op schiphol. Eenmaal op schiphol moesten er nog een aantal dingen gebeuren: bagage inchecken, door de douane gaan en uiteindelijk dan uiteindelijk het vliegtuig boarden. Het vliegtuig waarin we gevlogen hebben was een boeing 747-400. Dit is een groot vliegtuig, het was geweldig om een keer in zo’n groot vliegtuig te zitten. De vliegreis van Amsterdam naar Houston heeft ongeveer 10 uur geduurt. Dit was echt heel lang, maar de tijd is nog redelijk snel voorbij gevlogen. Tijdens deze 10 uur hebben we aan een steward gevraagd of het mogelijk is dat we een kijkje in de cockpit mogen nemen. Dit was mogelijk, en nadat we geland waren mochten we in de cockpit van het vliegtuig kijken! Het was mooi om te zien hoe de piloten nou eigenlijk gezeten hebben tijdens het besturen van het vliegtuig.

Aangekomen in Houston was het net alsof we in een sauna stapten, het was een groot temperatuur verschil. De gemmidelde temperatuur in Houston ligt rond de 35 graden celcius! Nadat we door de douane op george bush intercontinental (vliegveld van Houston) gegaan waren, werden we begroet door vier staf leden van de united space school. Na een kopje koffie zijn we in een busje gestapt en zag ik voor het eerst Houston, wat een verschil met Nederland! Het eerste wat opviel waren de Amerikaanse vlaggen. Verder was alles “groter”. Toen we over de weg reden waren er bijna overal pick up trucks, ook heb ik een wallmart gezien.

De staf leden van de united space school brachten ons met het busje aar het huis van Criss Butler. Hier was een soort van gezamelijke ontmoetingsplek voor de studenten en hun gastgezinnen. Na een tijdje gepraat te hebben met de andere studenten werd ik opgehaald door mijn gastgezin in een pick up truck. S’avonds kreeg ik gelijk mijn eerste indruk van Amerikaans eten. De amerikaanse eetstijl is simpel samen te vatten, veel en zoet. Na het avondeten heb ik nog even gegamed en gepraat met het gastgezin en daarna ben ik vroeg naar bed gegaan. Door het tijdsverschil en de lange dag was ik kapot.

De eerste dag in Amerika was erg leuk en een goed begin van de twee weken!

Thijs Beene