Reggesteyn: Tijs Beene wint reis naar Houston, Texas!

Tijs Beene uit 5 Vwo heeft afgelopen vrijdag 17 februari een reis naar Houston gewonnen! Deze wedstrijd is georganiseerd in samenwerking met de United Space School in Houston (Texas).

Alle deelnemers, allen afkomstig van Technasium Scholen uit Overijssel, moesten een motivatiebrief in het Engels opstellen en een eerste opdracht uitwerken en presenteren. Deze ronde is op de eigen scholen georganiseerd. Daaruit werden twee leerlingen geselecteerd die mee mochten dingen naar de uiteindelijke prijs.

De tweede ronde, waar nog 10 leerlingen aan deelnamen, bestond uit het bedenken van een nieuwe toepassing voor het gebruik van bestaande satellieten. (Welke extra informatie kun je uit de data van satellieten halen). De eerste ronde bestond uit een pitch. Hierin moesten de deelnemers hun idee in maximaal 5 minuten presenteren door middel van een film. In deze ronde vielen weer 5 kandidaten af. De laatste ronde bestond uit een interviewronde waarin de jury verdiepende vragen ging stellen over het idee. Na deze ronde werden er twee kandidaten geselecteerd.

Tijs heeft een volgsysteem voor vliegtuigen bedacht en uitgewerkt. De jury was van zijn idee zo onder de indruk dat hij een ticket naar Houston heeft gewonnen. Van harte gefeliciteerd Tijs!

 

Bron: CSG Reggesteyn, http://reggesteyn.nl/nieuws/tijs-beene-wint-reis-naar-houston-texas/