BC Bruggerstraat: Technasiumleerlingen strijden om reis naar United Space School in Houston

Anne van der Kolk (15) en Hannah van Gemert (16) van onze locatie Bruggertstraat staan op vrijdag 17 februari a.s. in de finale ‘Countdown to Houston’.

De Technasiumleerlingen nemen het in Museum TwentseWelle op tegen 8 finalisten van 4 andere Technasium-scholen in Overijssel. De hoofdprijs is een reis naar de United Space School (USS) in Houston, Verenigde Staten.

10 finalisten

De finale wordt georganiseerd door Techniekpact Twente en United Space School. De 10 finalisten van het Bonhoeffer College (Enschede), Het Erasmus (Almelo), CSG Reggesteyn (Nijverdal), Thorbecke Scholengemeenschap (Zwolle) en De Waerdenborch (Holten) zijn de winnaars van voorrondes op de 5 Technasia in Overijssel. Als finaleopdracht hebben de leerlingen de vraag gekregen hoe zij de data die satellieten in de ruimte verzamelen zouden willen gebruiken voor een nieuwe toepassing of welk probleem zij met satelliet data zouden willen oplossen.

Videopitch

Op vrijdag 17 februari a.s. presenteren de finalisten hun ideeën in een Engelstalige videopitch. Op basis van de ingeleverde verslagen en videopitches beslist de jury – bestaande uit Laura ten Bloemendal (USS), Wendy Mensink (Viridian Raven), Martijn Leinweber (ESA BIC Noordwijk), Bart Folkers (oud-leerling Bruggertstraat en USS alumnus) en Karina Boekhoudt (oud-leerling Bruggertstraat en USS alumnus) – welke 5 kandidaten nog eens nader aan de tand gevoeld worden. Met elk van die 5 kandidaten voert de jury nog een gesprekje. Aansluitend beslist de jury welke 2 finalisten van 23 juli tot en met 7 augustus 2017 achter de schermen mogen kijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

Over United Space School

Aankomende zomer nemen voor de 6e keer op rij 2 Technasiumleerlingen uit Overijssel namens Nederland deel aan de United Space School in Houston. United Space School is een jaarlijks evenement waaraan 25 landen meedoen. De 2 winnende scholieren uit Overijssel zullen in Houston in een groep van 50 deelnemers meewerken aan de voorbereiding van een bemande vlucht naar Mars.

Wij wensen Anne en Hannah heel veel succes!

 

Bron: Bonhoeffer College Bruggertstraat, https://bruggertstraat.bc-enschede.nl/actueel/nieuws/2017/technasiumleerlingen-strijden-om-reis-naar-united-space-school-in-houston