Dag 11, een lange dag op UHCL

Vandaag stond ons een lange en zware dag te wachten. Om 7:45 moesten we op de universiteit zijn, zoals gewoonlijk. Je merkt dat het einde van de week al nadert, veel mensen komen rond 07:50 of 07:55 pas binnen. We gingen in de grote zaal zitten met de hele United Space School groep, en op het grote scherm werd de computer van Ben, een van de head-teachers, geprojecteerd. We hadden Skype open staan. Op dit moment was in Amsterdam de reünie van de United Space School 2016! Ik had al wat foto’s gezien van Lidewij, het zag er super gezellig uit! Iets na 8 uur gingen we Skypen met USS’16. Zo leuk om te doen! We hebben ze vragen gesteld over de missies, over hoe zij USS hebben ervaren en of ze nog tips voor ons hadden. Best handig allemaal. Ik heb ze bijvoorbeeld gevraagd wat hun budget was vorig jaar, dat was rond de $12 miljard. Oeps. Ons budget is ongeveer $230 miljard. Zo merk je dus wel dat er behoorlijk wat verschillen zijn tussen voorgaande jaren. Maar dit verschil in budget (en een heleboel andere dingen)  komt waarschijnlijk omdat wij als groep voor kolonisatie op Mars hebben gekozen, en voor zover ik weet was het alle andere jaren exploratie. Na dit leuke Skype gesprek gingen we per team in onze “Break-out rooms” zitten, zodat we verder konden werken aan ons project. Bij het gold team ging het behoorlijk goed, ons project is al bijna af! We hebben al onze onderwerpen afgerond en wachten alleen nog maar op hoeveel geld de andere teams willen uitgeven. Waarschijnlijk krijgen we dat echt op het allerlaatste moment pas binnen.

 

Na de lunch in de gezamenlijke ruimte gingen we weer per team in een lokaal zitten. We gingen wachten op het Tiger Team. Dit zijn wat boardmembers die onze presentatie gingen beoordelen op inhoud, zodat die perfect zou zijn en we niks vergeten voor de presentaties op zaterdag. Wij hadden de eerste presentatie, en volgens mij ging het heel goed! Het was nog wat rommelig, maar dat was niet erg. Het was pas de eerste keer oefenen. De enige tip die wij hebben gekregen was om iets korter te praten, iedereen max. 2 minuten. Verder was alles goed! Na de Tiger Team presentatie gingen we nog wat verder werken om alle puntjes op de i te zetten. Heel veel was t niet meer voor gold. Sommige teams moesten van alles omgooien, zoals green volgens mij. Ze waren vergeten om een garage te maken voor de rover van blue, dus de habitat moest groter worden, wat de raket van red verandert (die moet dus ook uitgebreid worden) en onze budget planning veranderde daarom ook. Gelukkig hebben we nog een paar dagen om dit uit te werken!

Om half 6 gingen we avondeten, en het was een working-dinner. We konden dus gewoon doorwerken tijdens het eten. Van de voorgaande jaren hadden ze namelijk meegekregen dat veel teams de extra tijd hard nodig hebben, vandaar dit dinner. Om ongeveer 7 uur gingen we naar een ander gebouw op UHCL, voor een spelletjes avond! Eindelijk klaar na een super intensieve dag werken! We hadden pingpong, twister, cards against humanity (super grappig spel) en allemaal dit soort spelletjes. Het was een super gezellige avond! We hadden eindelijk ook wat tijd om niet team-gebonden te zijn, dus je kon lekker kletsen met mensen van andere teams. Voor mijn gevoel hadden we daar heel weinig tijd voor gehad, elk team ging vooral met elkaar om.

 

Om half 9 waren we vrij, lekker naar huis! Ik heb met Sophie en Sofia nog gezichtsmaskertjes op gedaan toen we thuis waren, en daarna gingen we op tijd naar bed. Iedereen was echt super moe, na al bijna 2 weken hard werken hadden we echt behoefte aan slaap. Het is echt hard werken overdag! Je ziet het ook aan de hele groep, de meesten vallen aan het eind van de dag bijna in slaap. Nog een paar dagen en dan zit dit zware (maar super gave) avontuur er jammer genoeg al bijna op!

 

Sophie