Dag 8, Culture Fair!

De wekker ging al vroeg af bij mij, het was tijd om het deeg voor de krentenwegge voor te bereiden! Om 8 uur ’s ochtends stond ik al in de keuken. Aan het eind van de ochtend kwamen Hannah en Thijs naar mijn gastgezin toe om te helpen met bakken. We hebben uren in de keuken gestaan om een glutenvrije en een normale krentenwegge te bakken, en pepernoten! Om in de sfeer te komen hadden we Sinterklaas muziek opgezet, lekker meezingen natuurlijk

Toen alles in de oven stond heeft Thijs nog even snel de mijter van Sinterklaas geknutseld en hebben Hannah en ik ons mooi verkleed als pieten. Met maar een paar roetvegen op onze wangen, black facing in Amerika is niet echt gewaardeerd. We zagen er echt grappig uit! Toen we aankwamen in het gebouw waar de Culture Fair gehouden ging worden vroegen super veel mensen aan ons: “Dragen mensen dit écht in Nederland?!”, het was echt hilarisch. Iedereen ging in groepjes aan ronde tafels zitten en tafel voor tafel mocht iedereen wat te eten pakken. Al het eten van alle landen was mooi naast elkaar neergezet, je had echt super veel keuze! Ik heb hele nieuwe dingen geproefd, veel van het eten weet ik niet eens meer hoe het heet. Het was zo veel.

 

Toen iedereen uitgegeten was begonnen de culturele optredens. Het ging op alfabetische volgorde per land, dus het begon met Argentinië en eindigde bij Whales. Wat een mooie optredens!! Sommige mensen gingen dansen, anderen speelden op een instrument, soms zongen mensen. Dit was zo leuk! Het duurde super lang, maar het was niet eens saai. Alle optredens waren zo leuk om te zien. Zelf vond ik het optreden van Costa Rica super mooi, het paar dat daarvandaan kwam ging samen dansen, het zag er echt gaaf uit. Wij hebben de mensen uitgelegd dat wij Sinterklaas vieren, en hoe. We hebben benadrukt dat we óók Santa Claus hebben, dat Sinterklaas stoute kindjes meeneemt naar Spanje, we hebben 2 liedjes gezongen en we hebben wat mensen gevraagd om hun schoentje te zetten. Hen hebben we een klein cadeautje gegeven (in hun schoen natuurlijk).

 

Nadat we allemaal onze optredens hadden gedaan begon het echte werk pas! We gingen met de hele groep (USS studenten, host-families en mentors) line-dansen! We hadden een instructrice die op een podium uitlegde wat we moesten doen, en met ongeveer 150 man gingen we dansen. Dit was zo leuk om te doen! Super intensief, een uur lang dansen, maar wat heb ik gelachen.

 

Op naar huis en naar bed zou je denken? Nope, mijn avond ging nog even door. Na de super gave Culture Fair vond mijn host-family dat ik nog één stukje extra cultuur mee moest krijgen. Ze hebben ons meegenomen naar Buc-ee’s! Dit is een benzinepomp (huh, zal je wel denken), maar dit is niet zomaar een benzinepomp. Dit is een echte Texaanse benzinepomp. Dé benzinepomp van Texas. Je heb er een restaurant, een Buc-ee’s gift shop, super veel andere Amerikaanse dingen om te kopen en gigantisch veel toiletten. Blijkbaar stop je onderweg bij Buc-ee’s als je op een roadtrip bent. The place to be, zoals mijn host-mom zei! Ik, als echte tourist, heb natuurlijk een t-shirt van Buc-ee’s gekocht en foto’s gemaakt met de bever die op het logo staat.

Dit was zeker weer een geslaagde dag! Super jammer om te realiseren dat we al op de helft van Space School zijn. Morgen weer lekker de schoolbanken in.

 

Sophie