Dag 7: schietbaan, Galvaston en voetbalwedstrijd

Afgelopen zaterdag was het host family day. Dit betekent geen school en de hele dag met het gastgezin! De dag begon vroeg, om 7:45 ging de wekker af en was het tijd om op te staan. Er stonden een aantal activiteiten op het programma, dus het was belangrijk om stevig te ontbijten zoals je kan zien op de foto.

Het ontbijt op de foto heet de country boy breakfast. Het is een Amerikaans ontbijt met pannenkoeken, eieren en bacon. Het is mij niet gelukt om het hele ontbijt op te eten, want zoals je kan zien is het heel veel eten.

Na het ontbijt gingen we naar de Texas city schietbaan. Na veel veiligheidsmaatregelen konden we gaan schieten. Voor mij was het de eerste keer dat ik ging schieten. Het was een hele ervaring, het schieten was echt heel gaaf.

Vanaf de schietbaan zijn we direct door gereden naar Galvaston, dit is een stad naast Houston dicht bij de zee. De vader van mijn gastgezin heeft een broer die in Galvaston woont. Het huis van de broer staat naast het water, aan het huis zit een soort veranda. Deze veranda heeft ook een plek om een boot te water te laten.

Toen zijn we met z’n allen in de boot gestapt, en zijn we een stuk gaan varen in de Galvaston bay. De boottocht was echt geweldig, we hebben zelfs dolfijnen gezien! Dat was echt dol fijn.

Na het varen stapten we weer in de auto en gingen we terug naar de universiteit, maar voordat we naar de universiteit gingen moest er natuurlijk weer gegeten worden. Voor deze maaltijd gingen we naar een fastfood restaurant genaamd Whataburger.

Na het avondeten reden we naar de universiteit. De universiteit is een soort van verzamelpunt voor elk uitstapje. Aangekomen bij de universiteit stapten we in bussen. De bussen brachten ons naar het stadion van de Houston Dynamo’s, dit is een professionele voetbal club in Houston. De voetbalwedstrijd was tussen een club uit Portland en de Houston dynamo’s. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Toen de wedstrijd afgelopen was stapten we weer in de bussen. Rond 12 uur was ik weer terug bij het gastgezin en ging ik naar bed.

Thijs Beene