Technasium: Technasium leerlingen winnen reis naar United Space School

Sophie en Thijs met hun ticket naar Houston!

Technasiumleerlingen Sophie Hesp van De Waerdenborch in Holten en Tijs Beene van Reggesteyn in Nijverdal hebben een ticket gewonnen naar de United Space School in Houston. Hier mogen zij komende zomer onder begeleiding van experts in de lucht- en ruimtevaart meewerken aan de voorbereidingen van een bemande vlucht naar Mars.

Sophie en Tijs deden samen met acht leerlingen van vijf technasia mee aan de finale van Countdown to Houston, die plaatsvond op 17 februari in Museum TwentseWelle in Enschede. Hier kregen ze de vraag hoe ze de data die satellieten in de ruimte verzamelen, zouden willen gebruiken voor een nieuwe toepassing of welk probleem zij met satellietdata zouden willen oplossen.

Tijdens de finale presenteerden de tien finalisten hun ideeën in een Engelstalige videopitch. Op basis van de ingeleverde verslagen en videopitches besliste een deskundige jury welke vijf kandidaten nog eens nader aan de tand gevoeld werden. Met elk van die vijf kandidaten voerde de jury vervolgens nog een gesprek. Uiteindelijk besloot de jury welke twee finalisten deze zomer de kans krijgen om achter de schermen te kijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

De finale werd georganiseerd door Techniekpact Twente en de United Space School (USS). United Space School is een jaarlijks evenement waaraan 25 landen meedoen. De twee winnende scholieren uit Overijssel zullen in Houston in een groep van vijftig deelnemers meewerken aan de voorbereiding van een bemande vlucht naar Mars.

Bron: Technasium, https://www.technasium.nl/technasiumleerlingen-winnen-reis-naar-united-space-school-0