Dag 12: presentaties oefenen.

Vandaag was bedoeld om de puntjes op de i te zetten voor ons project. Na de feedback van het tiger team gehad te hebben gisteren, hadden we vandaag de tijd dit te verwerken. Echter was onze habitat al zo goed als klaar, dus was het een vrij relaxte ochtend. Wel moest er nog wat gewerkt worden, want er waren nog wel een aantal dingetjes die anders moesten. We hebben het tijdschema en de verdeling van de presentatie verandert. Elke presentatie moet namelijk 20 minuten lang zijn, ieder moet 2 minuten praten, je moet een totaal van ongeveer 10 slides hebben en toch nog gedetailleerd en gestructureerd je idee presenteren. Dit gaf nog wel wat stress, want we hebben het die ochtend nog een keer geoefend, om er vervolgens achter te komen dat het nog niet goed was en we het weer helemaal om mochten gooien. Verder moesten we nog een plan maken voor het uitklappen van de habitat uit de landings capsule. Er was wat verwarring over of green of Maroon team dit nou moest doen, maar uiteindelijk bleek dat dit toch onze taak was. Het derde punt wat er deze ochtend besproken hebben is het maken van een airlock. En ja, we hadden serieus hiervoor geen airlock naar buiten. Oeps, foutje moet kunnen.

Habitat model

Om 12  uur was het lunch tijd. Normaal komen we allemaal bij elkaar om te lunchen maar nu zijn veel teams weet teruggegaan naar hun lokaal om de boel nog even af te ronden want rond 1 uur moesten we presenteren. De presentaties waren dit keer officieel. Nog wel om te oefenen natuurlijk maar we waren in de juiste zaal, stonden/ zaten per team fancy op een rijtje en, nou ja, zeg maar gewoon dat het goed en netjes moest zijn. Na ieder team z’n presentatie kregen we feedback, nu niet alleen op de inhoud, maar ook vooral op de PowerPoint en manier van presenteren. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren alle teams aanwezig bij elkaars presentatie. Ik vond dit wel heel nuttig omdat je dan wel een goed beeld krijgt van wat de anderen precies bedacht hebben en waar het nog niet op elkaar aan sluit. Aan de andere kant was het een hele, hele lange zit. Iedere presentatie duurt dus 20 minuten, plus wat uitloop, plus feedback. En geloof me, als je al moe bent en je dan die tijd naar presentaties luistert, is het heel moeilijk je aandacht erbij te houden. En ik was niet de enige met dat probleem.

Ondanks de uitloop van de presentaties waren we mooi vijf uur klaar. Echter moest ik nog zo’n drie kwartier wachten omdat degene van mijn gastgezin die ons zou ophalen wat moest overwerken. Maar ach, dat was niet zo’n punt. Voor avondeten zijn we naar dit leuke, kleine mediteraanse restaurantje geweest. Ik heb de Amerikaanse gyros uitgeprobeerd, maar dat is wel echt anders dan de Nederlandse versie. Wel erg lekker, maar veel groter en anders van smaak.

Na het avondeten en even omgekleed te hebben zijn we terug gegaan naar de universiteit, want het was movie night! We hebben de Martian gekeken. Ik had hem al een keer gezien maar blijft echt een leuke film en technisch niet eens zo ver van de waarheid af. Echt een aanrader om te kijken.

Na de film hebben we hem nog even besproken, beetje gekeken en gespeculeerd van, wat zou wel mogelijk zijn en wat niet. Was best interessant om te doen, maar ik was moe en blij toen we om 10 uur teruggingen naar het gastgezin en lekker naar bed.

Morgen is al weer onze laatste schooldag. Niet te geloven hoe snel de tijd gaat. Naar mijn idee een beetje te snel, want space school is en blijft geweldig leuk!