Dag 10: school en astros baseball wedstrijd

Het is alweer 10 dagen geleden dat we zijn geland in Houston! De tijd gaat zo snel voorbij.

Ik zit in een gastgezin met een andere jongen uit Amerika: Peyton. Vanochtend waren we vergeten de wekker te zetten, dus waren we een beetje later op school dan normaal.

Vandaag was verder eigenlijk weer een normale schooldag. We hebben in onze eigen groepen verder gewerkt aan de missie. Ook kwamen er twee sprekers vertellen over hun vakgebied. De eerste spreker was een 77 jaar oude NASA ingenieur. Hij werkt nog steeds bij NASA. Hij vertelde over vroegere projecten van hem. Een project van hem was bewijs vinden voor leven op Mars. Tijdens het project is hij enkele keren naar antartica gegaan om meteorieten te zoeken.

De tweede spreker was een raket wetenschapper bij NASA. Hij vertelde over voortstuwingssystemen en raketten. Het was dus een presentatie over rocket science.

De sprekers waren erg nuttig voor het project, omdat ze laten zien hoe hun informatie van toepassing is op een missie naar Mars.

Na de twee sprekers hebben we verder gewerkt aan ons project, ik heb vandaag vooral gewerkt aan communicatie systemen. Eigenlijk aan de volgende vraag: hoe kunnen we communiceren met het ruimteschip richting Mars en met de kolonie op Mars.

School was voorbij rond vijf uur. Direct uit school werden Peyton en ik opgepikt door ons gastgezin, en reden we verder naar het stadion van de Houston Astros. Voordat we naar het stadion gingen moesten we nog even wat te eten halen. We gingen langs een fasfood restaurant dat vooral hot dogs verkoopt, want hot dogs horen wel echt bij een Amerikaanse baseball wedstrijd.

Na lekker gegeten te hebben reden we door naar het stadion van de Astros.

naar

Het was erg leuk om een Amerikaanse baseball wedstrijd te zien. De wedstrijd eindigde in een verlies voor de thuis club: 4-6. Dat was wel een beetje jammer aangezien dit onze club was.

De wedstrijd duurde wel 4 uur lang. Rond 12 uur waren we ongeveer weer thuis. Toen ben ik gelijk gaan slapen aangezien ik de volgende dag weer vroeg op moet.

Thijs Beene