Twente: Strijden om een reis naar United Space School in Houston

Onder begeleiding van ingenieurs, wetenschappers en leiders in de lucht- en ruimtevaart, mee werken aan de voorbereidingen van een bemande vlucht naar Mars? Op vrijdag 17 februari strijden 10 technasiumleerlingen uit Overijssel tijdens de finale ‘Countdown to Houston’ om een reis naar de United Space School in Houston (Verenigde Staten).

De finale wordt georganiseerd door Techniekpact Twente en de United Space School (USS) en zal plaats vinden in het Museum TwentseWelle. De tien finalisten van het Bonhoeffer College (Enschede), Het Erasmus (Almelo), CSG Reggesteyn (Nijverdal), Thorbecke Scholengemeenschap (Zwolle) en De Waerdenborch (Holten) zijn de winnaars van voorrondes op de vijf Technasia in Overijssel. Als finaleopdracht hebben de leerlingen de vraag gekregen hoe zij de data die satellieten in de ruimte verzamelen zouden willen gebruiken voor een nieuwe toepassing of welk probleem zij met satelliet data zouden willen oplossen.

De jury
Op vrijdag 17 februari 2017 presenteren de finalisten hun ideeën in een Engelstalige videopitch. Op basis van de ingeleverde verslagen en videopitches beslist de jury – bestaande uit Laura ten Bloemendal (USS), Wendy Mensink (Viridian Raven), Martijn Leinweber (ESA BIC Noordwijk), Bart Folkers (oud-leerling Bruggertstraat en USS alumnus) en Karina Boekhoudt (oud-leerling Bruggertstraat en USS alumnus) – welke vijf kandidaten nog eens nader aan de tand gevoeld worden. Met elk van die vijf kandidaten voert de jury nog een gesprek. Aansluitend beslist de jury welke twee finalisten deze zomer van 23 juli tot en met 7 augustus 2017 achter de schermen mogen kijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

Over United Space School
Aankomende zomer nemen voor de zesde keer op rij twee Technasium-leerlingen uit Overijssel deel aan de United Space School in Houston. United Space School is een jaarlijks evenement waaraan 25 landen meedoen. De twee winnende scholieren uit Overijssel zullen in Houston in een groep van vijftig deelnemers meewerken aan de voorbereiding van een bemande vlucht naar Mars.

Bron: Twente, https://www.twente.com/twenty-twente/strijd-om-een-reis-naar-united-space-school-in-houston/