dag 15: graduation

Zondag, onze laatste dag van USS. De dag begon vrij relaxed. ’s Ochtends hadden we niks op het programma staan dus konden we een beetje uitslapen. Mijn wekker stond op 9:00 uur, wat in vergelijking met het schoolritme best wel chill was. Het was mooi weer dus ik heb m’n ontbijt buiten gehad, met m’n voeten in het zwembad en een lieve kat aan m’n zijde. Helaas moest er die ochtend ook iets minder leuks gebeuren: inpakken. Maandag zouden we terug naar huis vliegen dus dan moest alles klaar staan.

Rond een uur of half 2 ben ik naar Sophie gegaan om klaar te maken voor de diploma-uitreiking die middag. Samen met de andere twee Sophie’s uit haar gastgezin betekende dat dus gezelligheid en te weinig tijd voor make-up, jurkjes en andere diploma-uitreiking accessoires. Maar we zijn klaar gekomen en we konden dus om 3 uur fancy naar de universiteit.

Hannah, Sophie, Sophia, Sofia

De diploma-uitreiking was in het binnentuintje van de universiteit. Daar hadden ze twee groepen met stoelen neergezet voor het podium, één voor de studenten en één voor de gastgezinnen en de andere toeschouwers. Ook hadden ze boven het podium alle vlaggen van de verschillende landen op gehangen, wat ik persoonlijk een erg leuk en feestelijk effect vond geven.

De uitreiking begon met een praatje van Francisco, bestuurslid van USS. Daarna kwam er een vrouw op die voor NASA werkte op onderzoeksgebied. Zij vertelde ons wat over haar carrière en hoe ze daar gekomen was. Dit met het doel ons op het hart te drukken iets te gaan doen later wat we echt leuk vonden en alle kansen te grijpen die we aangeboden kregen. Dit was iets waar ik het helemaal met haar eens was, maar terwijl ik naar haar verhaal luisterde kreeg ik ook wel de indruk dat je soms gewoon geluk moet hebben.

Toen was het tijd voor de diploma’s. Ze gingen de verschillende teams of op de bekende volgorde: gold, red, maroon, green en blue. Steeds werd eerst de mentor van het desbetreffende team naar voren geroepen om zijn of haar diploma in ontvangst te nemen. Deze hield vervolgens een kleine toespraak over zijn of haar team en ervaringen van USS 2017. Dan was het tijd voor de studenten! Een voor een werden de studenten van het team naar voren geroepen op het podium, om de felicitaties en het diploma in ontvangst te nemen. En natuurlijk veel foto’s! Eerst individueel foto’s op het podium met de mentor, Fransisco en Ben en daarna nog een team foto. Iedereen zag er zo fancy uit! Dat was echt leuk; alle jongens in pak en de meisjes in mooie jurken, echt heel feestelijk! Er was één jongen bij die helaas geen pak aan had, dat was een beetje jammer, maar ach, foutje moet kunnen.

Green team

Na de diploma’s was het tijd voor gezellig kletsen en eten. We hadden bbq voor dinner: lekker! Tijdens het eten was er een astronaut uitgenodigd. Het was echt leuk om naar zijn verhaal te luisteren. Lijkt me ook wel wat, de ruimte in. Hoewel het niet echt makkelijk te noemen is! Na de tijd was er nog wat tijd voor vragen, maar het was nog al druk en zo veel tijd hadden we niet, dus heb ik maar besloten dat te laten zitten.

Hannah, Hazel en gastouders

Met m’n gastgezin en Hazel ben ik toen terug naar huis gegaan om om te kleden, want ’s avonds was het tijd voor pool party! Pool party was erg leuk, hoewel ik persoonlijk die van vrijdag beter vond. Maar ervaring leert dat dat met veel dingen zo is: de eerste is beter dan de tweede. Het was in een zwembad buiten, met een duikplank waar menigeen zich op uitgesloofd heeft met salto’s en andere gekke sprongen. Het was heel gezellig en later op de avond hadden we zelf nog wat mensen die muziek gingen maken op de gitaar en de viool. Verder heb ik kennisgemaakt met smores, wat een afkorting is voor some more, omdat ze heel lekker zijn! Het zijn eigenlijk twee biscuitjes op elkaar, met een stukje chocola ertussen, wat smelt want je moet er een geroosterde marshmallow tussen doen.

Wat een beetje gek was, was dat we van de lifeguard eens in de zoveel tijd allemaal een tijdje uit het water moesten, voor de veiligheid ofzo. Oké, zal wel een ding zijn ofzo. Verder maakte wij als Nederlanders kennis met een andere Nederlander. Deze man was in Nederland geboren en verhuist naar Texas. Hoewel hij een beetje vreemd was naar mijn idee vond ik het wel leuk dat hij even kennis met ons kwam maken.

Helaas komt aan alle goede dingen een einde, dus ook aan de pool party en daarmee aan USS 2017, snik. Afscheid was moeilijk, veel tranen bij iedereen en te veel knuffels. Maar gelukkig is het niet helemaal een tot nooit meer ziens, want we zijn nu al weer bezig met de reünie voor volgend jaar! Ik heb ongelofelijk genoten van United Space School en zou het echt aan iedereen 100% aanraden. Dit gaat een beetje als een cliché klinken, maar het is echt een geweldige en unieke ervaring waar je super veel van leert en vrienden voor het leven maakt! Dit is waarschijnlijk mijn laatste blog, maar volgend jaar gaan we weer verder met de nieuwe dutch squad!

-Hannah

Leave a comment