Dag 3: team building

Derde dag van space school al weer! Ik denk dat vandaag kan worden gezien als onze eerste echte schooldag. Maar natuurlijk hoort daarbij: vroeg opstaan. Om kwart voor zeven was het tijd om in actie te komen want we moesten uiterlijk om kwart voor acht op de universiteit zijn. Eerst ontbijten met toast en fruit, dan snel m’n tas pakken en op naar school.

Aangekomen bleek dat ondanks dat ik op tijd was, de meeste mensen er al waren. Oeps, morgen maar proberen ruim op tijd te komen, want het team dat als eerste compleet is mag als eerste lunch halen 😉

We begonnen die dag met het uitdelen van de naamkaartjes en een map met wat regels en richtlijnen erin. Elke map had iemands naam erop, maar ze deelden ze expres aan de verkeerde persoon uit, met de opdracht voor ons om de rechtmatige eigenaar te vinden. Het was de bedoeling dat je elkaars nemen beter leerde kennen, maar ik had die van Thijs, dus dat doel ging voor mij niet op.

Toen kwam ons lang verwachte moment: het bekend maken van de teams! Met behulp van een PowerPoint gingen ze de teams langs en riepen de namen erin af; eerst gold, dan red, maroon, green en blue. En yesyesyes, ik zit in green!! Thijs en Sophie zitten beiden in gold en ik denk dat over het algemeen eigenlijk iedereen wel tevreden is met z’n team. Dus daarna kwamen de teams in groepen met hun mentor en we kregen onze shirts. Ieder kreeg twee poloshirts maar ze hadden niet genoeg van elke maat dus ik eindigde met twee verschillende maten. Maar ach, geen probleem, beide passen wel 🙂

Toen was het tijd voor team building! Daar zijn we bijna de hele ochtend mee bezig geweest. Eerst hadden we twee gastsprekers, die ons een interactieve les gaven over persoonlijkheidstypes. Binnen je team moest je die bespreken, wat wel grappige situaties gaf. Onder andere omdat green team erachter kwam dat we vooral introverte mensen hadden, dus ging het zo van: ja wat denken jullie van die vraag? Gevolgd door een diepe stilte :). Ook kregen we nog een aantal puzzels, zoals een escape room en de opdracht om een toren van 6 bekers te maken. Alleen mochten je hierbij niet praten, niet de bekers zelf aanraken en alleen een elastiek en ieder een touwtje gebruiken. Natuurlijk begon deze opdracht als chaos, ieder probeerde maar wat. Maar het is gelukt en we eindigen als tweede! Het was leuk om te zien en te merken dat aan de hand van de opdrachten ieder inderdaad meer z’n plek in het team vond en we een betere verdeling en teamwork kregen. En dat is iets wat we wel nodig zullen hebben de komende tijd!

Die ochtend kregen we ook de eerste opdrachten voor het project zelf voor deze week. Dat was het bedenken van een logo en een song voor je team. Het logo lukte bij ons wel en waren we het vrij snel over eens. Het liedje was moeilijker. Blijkbaar hebben we niet echt muziekale mensen in green, dus de lyrics van een liedje aanpassen ging langzaam.. Maar ik denk dat we ongeveer halverwege zijn en het wordt wel leuk!

Verder zijn die ochtend de foto’s genomen: ieder individueel, een serieuze team foto en, niet te ontbreken, een gekke team foto natuurlijk!

Na het hele team building gebeuren was het tijd voor lunch. Lunch bestond uit sandwiches, chips en lekker kletsen.

’s Middags was het tijd om de mission parameters te bepalen. We deden dit met de hele groep, dus dat gaf nog al wat discussie. Gelukkig hadden ze het wel wat gestructureerd. Toch deden we er nog een hele tijd over om uiteindelijk tot een conclusie te komen. Maar de basis is nu gelegd!

Om vijf uur was onze schooldag afgelopen en ging ik terug naar mijn gastgezin, voor lekker avondeten met hamburgers. Dan heel even uitrusten en door naar het voetbalveld voor de wedstrijd! De Uss studenten gingen tegen de NASA All Stars. Ze houden deze wedstrijd elk jaar en de afgelopen twee jaar had Uss verloren, dus dat moesten we echt even recht zetten! Het was een gezellige boel en iedereen deed z’n best, zij het op het veld, zij het aan de kan met cheerleaden, want mentale support is ook belangrijk ;). Helaas begon de wedstrijd vrij grim voor ons. Al gauw stonden de All Stars 2-0 voor… We wisten dit bij te trekken tot 3-3, maar ook daarna schoten de All Stars nog een paar ballen bij ons in het doel. Hoewel er langs de kant nog moedig gecheerlead werd, gingen de geluiden al de ronde die zeiden: we gaan verliezen…

Ik denk echter dat Uss, maar vooral de All Stars wat geleerd hebben: onder schat nooit de Uss studenten! Want geloof het of niet, na de rust begon het tij te keren en vlogen de ballen erin. Aan het eind van de wedstrijd was de stand 10-9. En dat is 10-9 voor Uss! We hebben gewonnen!!