Ajia wint reis naar United Space School in Houston

Almelo/Enschede – Wat doe je als astronaut om de verveling tegen te gaan tijdens een maandenlange reis naar Mars? Darya Leushuis, leerling 6 vwo van het Bonhoeffer College bedacht een combinatie van VR en een exoskelet waarmee astronauten, ook in teamverband, kunnen sporten. Met dat idee won ze een ticket naar Houston tijdens de ruimtevaartwedstrijd Countdown to Houston. Ook Ajia Niazi van het Erasmus in Almelo (4 vwo) werd uitgeroepen tot winnaar. Aankomende zomer mogen zij twee weken lang achter de schermen meekijken bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston, Verenigde Staten. Samen met in totaal 50 deelnemers uit 25 landen zullen zij deelnemen aan het Summer School programma van de United Space School. In totaal stonden er acht leerlingen in de finale. Als finaleopdracht kregen de zij de vraag: ‘Hoe kan verveling worden voorkomen bij astronauten tijdens een lange missie naar Mars?’ In een Engelstalige videopitch presenteerden de leerlingen hun creatieve ideeën waarna ze door een deskundige jury bevraagd werden.
De Universiteit Twente (UT) en United Space School organiseerden dit jaar het onderwijsproject Countdown to Houston: een ruimtevaartwedstrijd voor bovenbouw havo- en vwo-leerlingen in Overijssel.

BRON: Almeloos weekblad https://www.almeloosweekblad.nl/nieuws/onderwijs/113428/ajia-wint-reis-naar-united-space-school-in-houston

<\div>