Space food! (Lidewij, dag 9)

Maandagen, normaal niet zo leuk, maar deze zeker wel! Vandaag waren er geen excursies gepland, wel een aantal interessante lezingen. Deze dag kregen we ook onze eigen kantoortjes! Elk team heeft er een toegewezen gekregen, waar we kunnen werken aan onze presentaties want deze moeten donderdag al af zijn. Dat betekent dus flink doorwerken!

Ik zit in het Maroon team en dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor de landing op Mars en het opstijgen vanaf Mars. Hiervoor moeten wij dus met vele teams samenwerken, zo is het Yellow team verantwoordelijk voor het budget en de Mission Controle, het Red team voor de baan naar Mars, het Green team (van Dennis) voor de habitat en als laatste het Blue team dat verantwoordelijk is voor de exploratie. Het lastige is wel dat we alleen mogen communiceren over de mail. We kunnen dus niet naar elkaar toelopen om zo even te overleggen.
In het begin waren er zoveel ideeën, van zoveel verschillende teams, dat het nogal chaotisch werd. Naarmate er beslissingen werden genomen, verliep alles steeds beter. We zijn zelfs al aan de maquette begonnen van het landingsmechanisme!

Vandaag ging de eerste lezing over Biologie ‘in de ruimte’ en experimenten die ze in de ruimte uitvoeren zoals het groeien van planten. De tweede lezing was echt bijzonder! Glenn Johnson trainde astronauten om de ‘dagelijkse zaken op aarde’ in de ruimte te kunnen uitvoeren. Belangrijk is bijvoorbeeld naar het toilet gaan want in de ruimte gaat dat natuurlijk anders. Hij had ook allerlei voorwerpen meegenomen zoals ruimtevoedsel, handvaten, slaapzakken en transporttassen. Het ruimtevoedsel zag er echt vreemd en vooral niet lekker uit. Je kan het pas eten wanneer je water bij het zakje toevoegt omdat het gevriesdroogd is en dan smaakt het toch wel erg goed volgens hem!

De avond hebben we in een Fun House doorgebracht. Hier konden we allerlei spellen spelen, van botsauto’s op het water tot laser gamen. Ik mocht de winnaar zijn dus laser gamen is echt iets voor dutchies!

Morgen zullen we weer hard moeten werken op de universiteit en hebben we opnieuw fascinerende sprekers. In de avond gaan we naar een echte Baseball game! Ben benieuwd. Morgen schrijft Dennis weer het nieuwe blog.

Groetjes Lidewij