Astros vs Yankees (Dag 10, Dennis)

Dag 10 - Baseball game

Vandaag was een soort van bijzondere dag. Vandaag was namelijk de laatste keer dat we lezingen kregen. Vanaf morgen krijgen we alle tijd om aan ons project te werken en geloof me, dat is hard nodig.

De eerste spreker van vandaag was een vrouw die werkzaam was bij de operation support office (OSO). Dit deel van NASA zorgt onder andere voor het onderhoud, de mission control en het trainen van astronauten. Hoewel dit een redelijk interessante lezing was, heeft het niet direct iets te maken met de taak van het Groene team dus dat was jammer.

De tweede spreker hield zich vooral bezig met ruimtepakken. Dit was erg leuk, mede vanwege alle spullen die hij mee had genomen. Een heel ruimtepak, een zuurstofmasker noem maar op. Het waren ook allemaal spullen waar we echt aan mochten zitten en mee mochten ‘spelen’ in tegenstelling to de andere voorwerpen die we tot nu toe hebben gezien.

De rest van de dag was er vooral veel tijd om aan het project te werken. Hoewel het erg gezellig is in het Groene team is het soms nog wel lastig om het met elkaar eens te worden. We hebben er allemaal een handje van de discussie aan te gaan (ik ben daar zeker geen uitzondering op) en dit kan leiden tot nogal lange en zinloze discussie. Vandaag hebben we echter aardig wat beslissingen genomen en dingen berekend en vastgesteld. We waren dus redelijk tevreden aan het eind van de dag totdat we om 16.55 (school stopt om 17:00) te horen kregen dat de afmetingen van onze habitat, waar we eerder al toestemming voor hadden gekregen, toch niet in de raket gaat passen… Daar maken we ons morgen wel weer druk om.

Er was vanavond namelijk niet veel tijd om ons daarmee bezig te houden, aangezien we na een snel diner meteen doorgingen naar het Minute Maid Park. We hadden namelijk kaartjes voor de baseball wedstrijd tussen de Houston Astros en de New York Yankees. Ik was zelf nog nooit bij een baseball wedstrijd geweest, dus dit was weer iets om af te strepen. Het stadion was super groot en de sfeer erg goed. Het is wel even wennen dat baseball. Allereerst de lengte: de wedstrijd duurde zo’n 3,5 uur, dat is wel even wat anders dan een voetbal wedstrijd. Ook is het zo dat er soms een hele periode niks gebeurt, waarna er opeens een home run (er waren er 2 vanavond) geslagen kan worden en het hele stadion op z’n kop staat. Helaas verloren de Astros met 3-6, maar desondanks was het een geslaagde avond (we zijn inmiddels wel gewend aan verliezende Houston sportclubs ;)).

IMAG2071 IMAG2081 IMAG2070-1