Huis aan Huis Enschede: Enschedese scholier wint twee weken Houston

Enschede – Ian Rempkens (5 vwo) van het Bonhoeffer College locatie Bruggertstraat in Enschede en Marel Vrerink (6 vwo) van CSG Reggesteyn in Nijverdal hebben een reis naar Houston gewonnen. De scholieren deden namens hun scholen mee aan de finale van de ruimtevaartwedstrijd Countdown to Houston.

De finale werd georganiseerd door Techniekpact Twente en de United Space School en vond plaats op vrijdag 15 februari in de Gallery op de UT-campus in Enschede. De acht finalisten waren de winnaars van voorrondes op de vijf technasia in Overijssel. In de finale kregen zij de opdracht om een nieuwe toepassing te bedenken voor één of meerdere satellieten die rond de aarde draaien. De finalisten presenteerden hun ideeën in een Engelstalige video pitch.

De hoofdprijs, een ticket naar Houston, werd gewonnen door Marel Vrerink en Ian Rempkens. Marel ontwierp een satellietmissie om beter onderzoek te kunnen doen naar de ‘Kuipergordel’, een gordel van vele miljarden objecten voorbij Neptunus. Ian bedacht een satelliet om kleine stukken ruimtepuin op te ruimen.

In juli gaan zij met 50 studenten van over de hele wereld bij NASA een programma over ruimtevaart volgen.