Aftellen tot Houston

Op 21 juli zullen wij samen naar Houston vertrekken, maar voordat het zover is gekomen is er natuurlijk veel gebeurd. In deze eerste blog gaan we daarom vertellen over de wedstrijd ‘Countdown to Houston’ en alle voorbereidingen voor United Space School.

Countdown to Houston begon met de voorrondes op vijf verschillende scholen, deze zijn we allebei doorgekomen, waardoor we mee mochten doen aan de finale op de Universiteit Twente. Voor deze finale kregen we een hele brede opdracht: ‘Ontwerp je eigen satelliet missie’. Deze satelliet missie moest worden uitgewerkt in een verslag en nog eens krachtig worden gepresenteerd in een video van maximaal drie minuten. Marel had een satelliet bedacht die onderzoek zou doen naar de Kuipergordel en Ian ontwierp de Kessler Removal Satellites, satellieten die ruimtepuin opruimen. Bij de uitslag werden één voor één onze tickets omgedraaid en werd het duidelijk dat wij United Space School mochten gaan volgen!

Na het winnen en de blijdschap bij de finale begon het echte werk pas. In april kregen we de opdrachten die we moesten maken voordat we naar Houston gingen. Er zijn vijf teams (Blue, Green, Maroon, Red en Yellow), en ieder team had een serie aan opdrachten. Iedere week moesten we zo’n serie afkrijgen en inleveren.

De eerste opdrachten waren van Blue Team, het team dat gaat over de wetenschappelijke doelstelling van de missie en de ondersteunende apparatuur. De volgende opdrachten waren van Green Team, die gaat over het habitat op Mars en hoe de crew gezond gehouden kan worden. Hierna kwam Maroon over het landen en weer opstijgen vanaf Mars en vervolgens Red over de reismodule waarin de crew van en naar een baan om Mars zal reizen. De laatste van de teamopdrachten was Yellow, het team dat gaat over de Mission Control en het budget.

Na de teamopdrachten was het nog niet klaar: we moesten gaan bedenken wat we zouden gaan doen bij de Culture Faire! Bij de Culture Faire moeten we een maaltijd bereiden dat bij Nederland hoort en een typisch Nederlandse activiteit doen. Na overleg zijn we uitgekomen op het bereiden van een kapsalon en als activiteit gaan we de anderen laten spijkerpoepen.

De komende week zullen we naast het inpakken van onze spullen samen alvast een keer de kapsalon maken als allerlaatste voorbereiding. Als we dat hebben gedaan is het moment waarop we naar Schiphol zullen vertrekken eindelijk aangekomen! Tijdens ons verblijf in Houston zullen we om de beurt de blog bij houden en jullie meenemen in ons avontuur!