Eindelijk aan het werk… (Dag 6, Dennis)

Dag 6 - Logo team Green

Vandaag was weer eens wat anders dan anders. We mochten vandaag namelijk voor het eerst echt aan het werk met ons project. Er waren nog wel een aantal lezingen, waaronder één over de geologie op Mars. Ook heeft de decaan van de UHCL een korte speech gehouden over de mogelijkheden om te studeren op de universiteit. Verder was er vooral veel tijd om aan het project te werken.

Hier hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Ik ben zelf het grootste deel van de tijd bezig geweest met de mission batch (vergeef me dat de lucht nog niet helemaal is ingekleurd). Elk team moet een soort logo maken voor hun deel van de missie. Daarin moeten ook de namen en vlaggen van de teamleden verwerkt worden. Naast de batch zijn we ook bezig geweest met ons liedje. Het is namelijk de bedoeling dat elk team de tekst van een bestaand liedje aanpast, zodat we naast ons logo ook een soort missie lied hebben. Naast de creatieve dingen hebben we ons ook bezig gehouden met serieuzere zaken als de benodigdheden voor de bemanning op Mars en de grootte van de crew.

Om 17.00 uur eindigde de school, maar dat was zeker nog niet het eind van de dag. Na snel ergens spare ribs te hebben gegeten, was er namelijk nog een avondprogramma: de film The Martian kijken. 19.00 werden we weer verwacht op de universiteit, waar we in een collegezaal de film hebben gekeken. Hoewel ik de film al een keer had gezien, blijft het een goede film (zeker een aanrader, ook als je minder geïnteresseerd bent in de ruimte). Na zo’n film te hebben gezien blijft echter natuurlijk wel de vraag: wat is nou daadwerkelijk mogelijk en wat is verzonnen? Hier gingen we het dan ook over hebben met een man die er verstand van had. Op die manier zijn we erachter gekomen wat nou wel kan en wat niet, iets dat natuurlijk erg leuk is met zo’n soort film.

Morgen is er dan eindelijk een dag waarop de wekker niet 6.30 gaat. Morgen hebben we dag vrij en kunnen we dus lekker uitslapen (tenzij één van mijn huisgenoten toch besluit om de wekker 9 uur te zetten…) en nog een beetje oefenen voor de culture fair op zondag.

IMAG2055