Day off (Dag 7, Lidewij)

Dag 7

Vandaag hadden we onze eerste vrije dag. Het was heerlijk om niet zo vroeg op te hoeven staan voor school. We konden eindelijk een beetje bijkomen van alle indrukken die we hebben opgedaan in de afgelopen week.

Na een heerlijk Amerikaans ontbijtje (wafels met aardbeien), vroeg onze Hostvader wat we vandaag zouden willen gaan doen. Het antwoord was: shoppen! In Amerika hebben ze daar mega grote winkelcentra voor. Ook wel ‘The Mall’ genoemd. In The Mall zelf staan ook echte buitenelementen zoals fonteinen en bomen. Deze hier in Houston was dan ook nog wel een kleine volgens Abby, zij komt zelf namelijk uit Amerika. Opmerkelijk was wel dat alle prijzen van de producten zonder btw worden aangegeven. Dus wanneer je bij de kassa komt, is alles ineens een stuk duurder. Het contant geld halen verloopt hier ook anders dan in Nederland. Het geld komt hier namelijk niet uit de muur maar uit een soort van Mc Donalds drive-in bestelhokje. Je blijft dus gewoon in de auto zitten!
Om drie uur in de middag had ik met Dennis afgesproken om ons optreden voor de Culture Fair voor te bereiden. Dit was in de woning van Dennis’ gastgezin. We gaan op de Culture Fair als het Nederlandse team het Nationale Volkslied ‘Wilhelmus’ zingen. Daarna gaan we een typisch Nederlands spel doen, namelijk ‘spijkerpoepen.’ Hilarisch!

Deze avond was de voetbalwedstrijd gepland van Houston Dynamo vs. Vancouver Whitecaps FC. Wij mochten de Amerikaanse vlag het veld op dragen als USS leerlingen en later de wedstrijd bekijken. We zaten vrij bovenaan dus we hadden een prachtig overzicht. Helaas bleef de uitslag 0-0.

Morgen gaan Dennis en ik pannenkoeken bakken voor de Culture Fair en deze uitdelen aan alle USS deelnemers. Lekker!