Dag 3: Teamwork!

Vandaag was een erg spannende dag, want vandaag werd bekend gemaakt in welk team je de komende twee weken in verblijft. De spanning werd opgebouwd na de interviews van gisteren, maar Elsa en ik kwamen beiden in het team waar we in wilden. Elsa zit in het groene team, dat verantwoordelijk is voor de woonplaats op Mars en de leefomstandigheden van de astronauten. En ik zit in het blauwe team, dat verantwoordelijk is voor de verkenning van Mars, het ruimtepak en de Space Rover. Nadat de teams bekend waren gemaakt, leerden de teams elkaar beter kennen. Toen was het fototijd en moest iedereen één voor één op de foto en werden er allerlei groepsfoto’s gemaakt vanuit verschillende hoeken.

Zoals je in de titel van dit blog kan lezen ging het vandaag vooral over teambuilding. We kregen allerlei puzzels en uitdagingen waarin we met elkaar moesten samenwerken in verschillende manieren. Daarnaast bespraken we verschillende persoonlijkheden die er zijn binnen een team en hoe we het best kunnen samenwerken.

Vervolgens was het tijd voor lunch. Maar lunch is niet zoals in de Nederlands een boterhammetjes. Nee, het bestaat uit een sandwich en chips. Chips staat hier op het menu ’s ochtends, ’s midd

ags en ’s avonds. Tijdens de lunch was er ook een spreker. Het was een man die werkt voor NASA en hij is verantwoordelijk voor het toiletsysteem en watersysteem op het ISS. Voor ons had hij allerlei ruimtevoedsel meegenomen en andere voorwerpen die ze gebruiken op het ISS, wat erg gaaf was!

Het laatste, wat we vandaag op de universiteit zouden doen, was discussiëren over verschillende voorwaardes van onze missies. We maakten beslissingen over of het een verkenningsmissie of kolonisatiemissie zal zijn. Over hoeveel crewmembers meegaan. En over waar op Mars gaan landen en veel andere vraagstukken. Zo proberen we de missie in een richting te krijgen, zodat het niet een totale chaos wordt.

Na de discussie werden we opgepikt door ons gastgezin om uiteten te gaan bij een restaurant, waar je typisch Amerikaans voedsel kon hebben. Het restaurant was precies zoals je het verwacht om te zijn. Zo zijn de small bekers net zo groot als de large bekers in Nederland.

’s Avonds was het tijd voor de voetbalwedstrijd. De tegenstander was de NASAAll Stars. Ons werd verteld dat ze o ngeslagen waren en dat alleen als we goed zouden samenwerken we kunnen winnen. De wedstrijd begon en aan het eind van de eerste helft stonden we 4 – 1 achter. Maar wij hadden één voordeel! Wij waren namelijk met ongeveer 45 mensen en zij waren met ongeveer 15 mensen, zo zij werden allemaal moe in de hitte van Houston, terwijl wij constant wisselden. Wij kwamen terug en in de laatste paar minuten scoor ik het winnende doelpunt! Wanneer de wedstrijd is afgelopen breekt een feest uit van juichende mensen! Het was een zeer geslaagde avond!

Torben