Let’s get started y’all!

University of Houston Clear Lake

Vandaag konden echt beginnen. We hadden een hele dag op de universiteit (UHCL). (Vandaag kwamen we er pas echt achter hoe erg ze van airconditioning houden; bijna iedereen had het koud.) Hoe dan ook, vandaag begon het echte werk. Alle teams moesten een teampatch maken en een teamsong. Voor de teamsong moeten we de lyrics van een liedje uit het afgelopen jaar aanpassen aan het thema voor ons team. Hier zijn we vandaag al super ver mee gekomen 🙂

Ook konden we vandaag beginnen aan de opdracht, ontwerp een missie naar Mars. Gister hebben we al een paar dingen vastgesteld over de missie, vandaag hebben we het verder uitgewerkt. Ik zit in team groen dus houd ik mij bezig met de leefomgeving die wij gaan creëren op Mars (maar ik moet toegeven dat ik vooral met de teampatch bezig was).

 

Vandaag waren er ook weer gastsprekers. Beide gingen over mission control. Jason Kish (ik hoop dat je het zo spelt) is een OSO (Operation Support Officer). Dit houdt in dat hij samen met zijn team verantwoordelijk is voor de reparaties in/aan ISS. Ze kunnen niet gewoon reserveonderdelen de ruimte in sturen (dat zou te duur zijn en te lang duren), dus moeten ze creatief omgaan met de dingen die ze wel hebben.

De andere gastspreker, Fiona Turret, vertelde ons meer over de navigatie en besturing van het ISS; hoe ze de richting en de baan meten, hoe ze die eventueel aan kunnen passen etc.

Het was super leuk om te merken hoe gepassioneerd en gemotiveerd al de sprekers tot nu toe waren.

 

Na een lange dag op school was het natuurlijk tijd voor een relaxte activiteit. We gingen met alle host families Tex-Mex eten (Guacamole <3 ). Na afloop was er een soort van talentenshow, er werd gezongen, piano en gitaar gespeeld, verhalen verteld, en zo ging de avond al weer snel voorbij. Tot morgen!