De eerste echte dag, de interviews

De draaimolen op de kermis.

Vandaag mochten we lekker uitslapen, maar alsnog werd ik om 4 uur ‘s nachts wakker (jetlag…).

Omdat we al zo vroeg op waren konden we nog even een rondje rijden door Houston. De ‘mascotte’ van dit gedeelte is de pelikaan. Je ziet er overal beelden van, een astronaut-pelikaan bij het space center, een pelikaan in pyjama bij een hotel en zo nog veel meer. Mensen of bedrijven kunnen er eentje aanschaffen, van de opbrengsten onderneemt de stad allerlei projecten om de stad verder te helpen, dus eigenlijk doneren ze soort van aan het goede doel.

We gingen daarna gezamenlijk lunchen bij een Italiaans restaurant, Villa Capri, met uitzicht over het meer. Dit was de eerste keer dat iedereen bij elkaar was en hebben we de teammentors en headteachers ontmoet. United Space School 2018 is officieël begonnen!

 

Maar toen kwam het spannendste gedeelte van de dag, de interviews. Het project wat we hier gaan uitvoeren bestaat uit verschillende aspecten. hiervoor worden we in teams ingedeelt.

De interviews zijn een soort sollicitatiegesprek voor een specifiek team. Ik werd geïnterviewd voor mijn favoriete team; team groen. Ze stelden vragen over je karakter, maar ook over specifieke aspecten van de opdracht. Ik was super zenuwachtig, maar ik hoop dat het goed ging. Morgen horen we in welk team we terecht zijn gekomen, dus het blijft nog even spannend.

 

In de avond was het weer tijd voor wat ontspanning, we gingen naar een kermis compleet met een achtbaan en een vrije val (terwijl het ongeveer 35℃ was). Morgen hebben we teambuilding en een voetbal wedstrijd, daar heb ik ook super veel zin in.

Het Italiaanse restaurant
De wiel op de kermis
De pelikaan in pyjama
De astronaut-pelikaan