Dag 2 (Dennis)

Vandaag was dan de eerste echte dag. In de ochtend was er nog niks ingepland, zodat we lekker konden uitslapen en een beetje rustig bij konden komen. Om 11.45 begon de dag met een lunch bij een restaurant, hier zagen we voor het eerst alle andere studenten en konden we beginnen met kennismaken.

Na de lunch begon dan eindelijk echt het programma. We werden naar de UHCL universiteit gebracht waar we een beetje een introductie kregen, daarna begonnen de interviews… Mede op basis van deze interviews worden de teams samengesteld dus dat was best spannend. Gelukkig ging mijn interview goed en ik hoop dan ook dat ik in het Green team of het Gold team kom. Morgenochtend krijgen we dat te horen.

Morgen is ook al de verbinding met het ISS. In de aanloop naar deze 2 weken hebben we een hoop opdrachten gemaakt, maar we hebben ook een vraag bedacht voor die verbinding. Niet alle vragen mogen ook daadwerkelijk gesteld worden, dus ook dit was even afwachten. Vandaag hebben we gehoord wie hun vraag mogen stellen en ik zit erbij! Mijn vraag was: What do you hope to achieve during your carreer as an astronaut? What is your ultimate result for humankind? (Met een beetje hulp van een vriend, Bjorn ;)) en morgenochtend zal ik deze vraag stellen aan een astronaut die zich in het ISS bevindt. Nadat we dit een paar keer hebben geoefend zijn we om 17.00 weer naar huis gegaan.

’s Avonds zijn we op zoek gegaan naar een kabeltje. We hadden namelijk controllers meegenomen om op de laptop Fifa te kunnen spelen. Dit werkte niet en we dachten een kabeltje nodig te hebben. Nadat de Walmart (waar een huisgenoot wel een zwembroek heeft kunnen kopen) en de Gamestop het kabeltje niet hadden, zijn we naar Fry’s gegaan waar het kabeltje wel te vinden was. Nadat de verkoper ons duidelijk had gemaakt dat het kabeltje goed zou werken, konden we met een gerust hart naar huis. Eenmaal thuis aangekomen, na een zoektocht van 2 uur, bleek het toch niet te werken daar moeten we dus nog even achteraan…

Na een lange dag kunnen we nu lekker slapen. Erg belangrijk aangezien de wekker morgen weer om 6.30 uur staat.