Dag 3 (Dennis)

Dag 3

Vandaag toch een blog van mij in plaats van Lidewij, mede vanwege mijn ervaring vandaag. Vandaag was namelijk een hele leuke dag met een super ervaring.

Allereerst werd vanochtend bekend gemaakt in welk team we zitten tijdens de USS. Als jullie alle blogs tot nu toe hebben bijgehouden, weten jullie dat Lidewij’s eerste keus Maroon Team was en mijn eerste keus Green Team. Ik ben blij om te kunnen zeggen dat we allebei terecht zijn gekomen bij onze eerste keus! We hebben al allemaal teambuilding opdrachten gedaan (waaronder een challenge om de hoogste toren te maken van 5 papiertjes, die het groene team uiteraard heeft gewonnen ;)) en ik ben erg blij met mijn team. Er zitten ook 2 andere jongens uit mijn gastgezin in, dus 3 van de 4 jongens in ons gastgezin zitten in the Green Team.

Om 9.52 was het dan zover, de live verbinding met het ISS. Van tevoren hebben we het nog één keer geoefend en toen was het afwachten wanneer het ISS binnen bereik zou kom
en. Er waren 18 studenten uitgekozen om hun vraag te stellen, maar het probleem was dat na 8 minuten de verbinding weg zou vallen omdat het ISS te ver weg zou zijn. Dus zodra er contact was, begonnen we meteen met vragen stellen zonder ergens ook maar een seconde stilte te hebben bij het wisselen. Het gevoel dat je krijgt zodra je contact hebt is behoorlijk cool, zeker als je beseft dat je praat met een astronaut in de ruimte (Jeff Williams in dit geval). Uiteindelijk hebben we alles gered binnen 7 minuten en, nadat de astronaut nog wat tijd had om wat te vertellen, viel langzaam de verbinding weg en was het alweer voorbij.

Na de teambuilding opdrachten en verdere uitleg over de teams was deze lange schooldag voorbij, maar de activiteiten nog niet. Vanavond was er namelijk de voetbal wedstrijd tussen de alle studenten en alle begeleiders. Na een 3-0 achterstand bij rust mocht ik het veld in als aanvaller. Hoewel ik had verwacht dat het nogal slecht zou gaan (ik ben niet echt een voetbal talent) viel het reuze mee. Ik heb zelfs een goal gescoord en een assist gegeven en na het laatste fluitsignaal was het 6-6. Gezien de kwaliteiten van ons team en de kwaliteiten van de tegenstanders een keurig resultaat.

Morgen gaan we voor het eerst echt naar het Houston Space Center in plaats van de universiteit. Lidewij zal jullie morgen vertellen hoe het was.