D-day 17-jul-2016 (Lidewij)

Dag 1 - Vliegtuig

Eindelijk is het dan zo ver… We gaan naar Houston!
Onze vlucht zou rond 09.55 vertrekken, maar we kregen helaas een vertraging van twee uur. Gelukkig was ik nog thuis toen ik het hoorde, dus ik had nog even de tijd om te kijken of ik wel echt alles had. We vertrokken naar Schiphol en het in-checken verliep verder prima.

Daar zaten we dan, in het vliegtuig naar Houston. We moesten 10 uur in het vliegtuig zitten. Eigenlijk viel het best mee. We hebben een goede vlucht gehad en er waren genoeg leuke dingen te doen samen met Dennis.

Onze eerste stappen op Amerikaans grondgebied. Onze paspoorten en vingerafdrukken werden wel vier keer gechecked voordat we echt het land in konden. Daarna werden we super leuk ontvangen door twee mensen van de USS waarmee we even moesten wachten op een jongen uit Mexico en twee mensen uit India. Hiermee zijn we naar een verzamel huis gebracht waar we veel mensen eindelijk konden ontmoeten! Het was erg gezellig, alleen je kon wel merken dat veel van de mensen last hadden van een Jetlag.

Ik ben in een gastgezin ingedeeld met twee andere meiden, Abby en Chiara. Zij zijn net als ik rond de 18 jaar oud. Abby komt uit de VS en Chiara komt uit Rome. Het zijn erg leuke meiden! Ons gasthuis is echt luxe, we hebben allemaal onze eigen kamer en ik deel een badkamer met Abby. Het is hier heerlijk koel in huis en we hebben ook een prachtig zwembad! De gastouders zijn ook super vriendelijk.

Vandaag kunnen we nog lekker uitslapen waarna we met iedereen gaan lunchen bij een Italiaans restaurantje. Maar helaas kon ik zelf vandaag niet echt uitslapen. Ik schrijf dit blog nu om zes uur in de ochtend (Amerikaanse tijd), nadat ik al een uur heb wakker gelegen omdat ik niet verder kon slapen…
Maar toch weet ik zeker dat het vandaag een super leuke dag gaat worden!

Groetjes Lidewij