Trinkets (Lidewij, day 11)

Dag 11

Deze dag was gereserveerd om te werken aan ons project. Helaas dus geen interessante lezingen. We begonnen om 7.45 uur op de universiteit en hebben doorgewerkt tot 19.00 uur. Hoewel dit erg lang was, voelde het totaal niet zo omdat het een boeiend project is.

Aanstaande zaterdag zijn de presentaties al ingepland. Hiervoor moeten alle teams nog allerlei voorbereidingen treffen. Wij als Maroon team moeten bijvoorbeeld eerst informatie opvragen van andere teams voordat we zelf echte data door kunnen geven. Zo moeten we bijvoorbeeld het gewicht en de afmetingen achterhalen van de voorwerpen welke worden vervoerd om de landing goed te laten verlopen. Dus als het Yellow team geërgerd is omdat wij onze kosten nog niet hebben doorgegeven, ligt de oorzaak eigenlijk bij het Green team die ineens hebben bedacht om de habitat groter te maken. Gevolg is dan dat de brandstof en de werking van de raket moeten worden aangepast door ons en daardoor ook weer de bijbehorende kosten. Het is dus erg complex maar zeer leerzaam.

Waar we zelf als team aan moeten werken is de onderlinge communicatie (we merken dat andere teams hier ook last van hebben). Het kan wel eens voorkomen dat mensen in ons team ergens aan beginnen te werken zonder de ander daarvan op de hoogte te stellen. Dit kan leiden tot wat miscommunicatie. Ik merk wel dat ik veel heb geleerd van het samenwerken in teamverband door het Technasium. Dit heeft me geholpen om goed met dit soort situaties om te kunnen gaan. Ik hoop dat we hier morgen nog een beetje verandering in kunnen brengen want dat is ook onze laatste mogelijkheid. Maar ik heb er vertrouwen in dat dit na een goede nachtrust helemaal in orde komt. Gelukkig hebben we als team wel veel lol!

Ondertussen werden vandaag de Trinkets uitgedeeld. Dit zijn kleine souvenirs die iedereen uit zijn eigen land heeft meegenomen. Zo heb ik bijvoorbeeld een kaart van Rome gekregen, bandana uit Canada, enkelbandje uit India en een armbandje uit Zuid-Afrika. Dennis en ik hadden schattige sleutelhangertjes bedacht voor iedereen (60 stuks) met echte Hollandse klompjes in Delfsblauw. Ze vonden het geweldig!

Om 19.00 uur begon de spelletjesavond. Hiervoor was een ruimte gereserveerd in een studiekamer op de campus van Houston University waar ook een aantal tafeltennis- en voetbaltafels stonden, heel gezellig.