Dag 5: vrijdag 31 Aug (Bart)

Vandaag was een hele lange dag. Eerst kregen we een lezing over ruimtepakken. Dit was interessant, maar ben ik bezig geweest om een takenverdeling van het team te maken. We hadden namelijk geen overzicht van wat er moest gebeuren en wie wat zou gaan doen. Nogmaals, weinig mensen hadden ervaring in het werken met grotere teams. Iedereen vond de verdeling perfect en ze we er na de lezing direct mee aan de slag gedaan.

Onze eerste exclusie was naar een bedrijf dat zich bezig houd met plasmaraketten. Dit vond ik persoonlijk ontzettend gaaf om te mogen zien. We zijn in de test en ontwerp ruimtes geweest en hebben veel coole dingen mogen zien. Toen we daar klaar waren was het 13:00 en iedereen had ontzettend zin in lunch. Dus met flink wat haast zijn we terug gereden naar UHCL. We zitten trouwens verdeeld over vier busjes. En het is elke keer een feest! Want ookal is iedereen stiekem erg geïnteresseerd is in wetenschap, toch ouwehoeren we veel met elkaar. Een enkele keer tot ergernis van de leiding. Maarja waar is de leiding anders voor ;).

Na onze lunch zijn we naar het George Observatory geweest. Hier hebben we eerst een een simulatie mogen doen van een ruimtemissie. Als Mission Contol team konden we hier mooi zien hoe een Control team aan het werk gaat. Na de simulatie hadden we een paar uur tijd voor ons zelf. We moesten namelijk wachten tot ongeveer 8uur. Dan was het donker genoeg voor de 4 miljoen dollar kostende telescoop om naar de sterren te kijken. Dit was ontzetten gaaf. We hebben Saturnus kunnen bekijken. Zelfs zo scherp dat we de ring om Saturnus heen ook konden zien. Toen we rond 10 uur bij de bussen stonden op de parkeerplaats konden we perfect zien hoe het ISS over ons heen vloog.

Op de terugweg viel bijna iedereen in slaap. We hebben vandaag zo veel vette dingen mogen doen. 23:45 lag ik in bed. Gelukkig kan ik morgen uitslapen 🙂