Dag 4: donderdag 30 Aug (Bart)

Vandaag was onze eerste ‘field trip’ dag. Voor dat we op pad gingen moesten we eerst naar de universiteit gaan. Daar kregen we een lezing over Life Support in onder andere het ISS. Dit was opzich een interessante lezing, maar het was 8:00. Veel mensen hebben de afgelopen dagen hard gewerkt en veel moeten luisteren naar verschillende lezingen. Normaal verdelen ze de lezingen over twee weken, maar dit jaar leek het de organisatie handig om alles naar voren te schuiven, zodat we die informatie konden gebruiken. Dat idee was nog niet eens zo slecht, maar met dit tempo is het gewoon niet te doen om de hele tijd bij te blijven. Een aantal mensen hadden het daarom ook erg moeilijk om de ogen open te houden.

Na de lezing hadden we 30 minuten om verder te werken aan ons project. Naar mijn menig was het erg rommelig in het team. Iedereen was met verschillende dingen bezig en alles liep door elkaar zonder dat iets goed werd afgerond. Onze mentor Ani leek er ook niet heel veel ervaring in te hebben en volgens haar ging het ook niet erg efficient. Dus ik heb voorgesteld dat we er eerst voor zouden zorgen dat we vandaag het budget af hebben. Daarna splitsen we ons en melden we onze ideeën aan de andere teams. Nadat ik met wat voorstellen aankwam hebben we een schatting kunnen maken voor het budget. Hierbij ging het eigenlijk niet om het bedrag zelf, maar meer om het richtlijnen wat andere teams kunnen/mogen doen.

Aan het eind van de ochtend zijn we naar het NSBRI gegaan. Dit staat voor: National Space Biomedical Research Institute (creatieve naam he). Hier houden ze zich bezig met de biomedische kant van ruimtevaart. We spraken met een aantal projectleiders, een ervaren astronaut en we hebben een rondleiding gehad in een van hun faciliteiten. Het was erg interessant en leuk. Gelukkig viel niemand in slaap.

Na dat we bij het NSBRI geweest waren gingen we naar RISE University. Dit is een van de meest prestigieuze universiteiten van Amerika. Hier hadden we een erg interessante lezing over het Apollo programma en over de samenwerking tussen Amerika en Rusland in de ruimtevaart. Daarna konden we nog wat rondlopen op de campus van de universiteit.

Toen we thuis kwamen waren we zo moe dat we verder de avond niet veel meer hebben gedaan. Doug heeft een Jeep waar hij het dak en de deuren er vanaf kan halen. Daar hebben we nog even mee rondgereden. Dat was ontzettend gaaf! 🙂 Al met al was het zo weer 22:30 voordat ik in bed lag. Ik had veel eerder moeten gaan slapen omdat we morgen een field trip hebben tot 23:00. Ik kan niet wachten 😉