Dag 3: woensdag 29 Aug. (Bart)

Vandaag was het een ontzettend (te) drukke dag. Als eerst moesten we weer vroeg ons bed uit, maar dat was nog niet het ergste. We hebben vandaag 4 sprekers gehad met elke een presentatie van minimaal een uur. Normaal zouden de meesten hier geen last van hebben want het zijn interessante onderwerpen, maar we hebben hard moeten werken en hebben weinig slaap gehad. Vooral wij als Gold team hebben veel moeten doen. We hebben continu leden van andere teams om ons heen staan met vragen over het budget en wat ze wel of niet kunnen doen. Het budget is een hele lastige. Je hebt verstand nodig over elk deel van het project om een schattig te maken qua kosten. Dat is op dit moment ontzettend lastig. De presentaties van de sprekers waren erg interessant. De onderwerpen waren:

  •  Mars Tectonics
  •  Space Law
  •  Mission Control
  •  Mars Habitability

De laatste was met name het belangrijkst voor ons team. Daarom hebben we ook veel vragen gesteld. Op het laatst waren we druk in gesprek met Paul Gosling die in Mission Control werkt. Hij vertelde ons vanalles over Mission Control, maar helaas was het al weer 17:00 en werden we weer opgehaald. ’S avonds gingen we uiteten bij een Mexican/American restaurant met alle studenten en gastgezinnen. Het was ontzettend gezellig. Het aparte is dat je helemaal niks merkt van een taal barrière. Je gaat op dezelfde manier met de studenten om als je normaal zou doen met mensen die je kent. Aan het eind van de avond voeren sommige studenten nog wat op.

Op het moment dat ik rond 22:30 in bed lig merk ik het; dit is het slopende ritme van United Space School. Ik had al gehoord dat je weinig slaap krijgt, maar dit is best heftig. Iedereen is elke dag van 06:00 tot 22:00 ontzettend druk bezig. En voor dat ik fatsoenlijk slaapt is het 23:00. Ik moet namelijk mijn familie laten weten dat ik nog leef, alles spullen klaar leggen voor de volgende ochtend, deze blog schrijven en ga zo maar door. En dan komen die sprekers daar nog bij. Want na zo’n 30 minuten moet je je gaan concentreren om bij te blijven en dit is nogal lastig om te doen tijdens zulke drukke dagen. Sommigen hadden het vandaag al moeilijk om hun ogen open te houden. Ik ben benieuwd hoe het morgen gaat….