Dag 2: dinsdag 28 Aug. (Bart)

Vandaag moesten we vroeg aanwezig zijn op UHCL omdat we om 7:45 contact zouden hebben met ISS! Dit was ontzettend gaaf. De radioverbinding was opgezet door een van de astronauten zelf. Een aantal studenten mochten hun vragen stellen aan de astronaut. Deze vragen hadden ze van te voren doorgegeven aan onze leidinggevenden en de beste vragen werden er uit gehaald. Na dat ISS weer buiten bereik was werd de teamindeling bekend gemaakt. Ik ben ingedeeld in team Gold – Mission Control. Het lijkt me een cool team. Er wordt namelijk van je verwacht dat je het overzicht moet houden over het hele project. Ons team moet er voor zorgen dat alles voor, tijdens en na de missie goed gaat verlopen met de juiste hulp van mensen op aarde. Toen alle teams bij elkaar werden gezet werden de richtlijnen van de missie bekend gemaakt. Hierover moesten we na de lunch met alle 52 studenten stemmen. Dit waren zaken zoals; hoelang bijven we op mars, hoeveel mensen nemen we mee, welke vormen van energievoorziening gebruiken we etc. Na het vormen van de teams hebben we een teambuilding gehad van twee uur. We hebben een ontzettend gaaf team dat bestaat uit 10 verschillende nationaliteiten! Ookal bestaat het team voor 80% uit mensen die graag de leiding nemen, we werken goed met elkaar samen.

Na de lunch moesten we stemmen over de richtlijnen van onze missie. Het waren in totaal 5 belangrijke richtlijnen waar we meer dan twee uur over gediscussieerd hebben…. Gelukkig hadden wij als Gold team veel in te brengen omdat we niet alleen het overzicht moeten houden, maar ook over het budget gaan. Zo moeten we er voor zorgen dat sommige teams niet te enthousiast worden en we moeten proberen om het realistisch te houden. Dus na het stemmen zijn we direct begonnen om een overzicht te maken voor het budget. Zo kunnen we elk team een richtlijn geven over hoe enthousiast ze bezig kunnen gaan. Dit was allen extreem moeilijk omdat we aan de ene kant een realistisch budget wouden geven maar aan de andere kant niet te veel op de details moesten in gaan. Voor dat we het wisten was het 17:00 en werden we opgehaald.

Toen we rond 17:30 thuis aankomen had mv. Goodman eten voor ons gemaakt. Daarna moesten we ons al snel omkleden en klaarmaken voor de voetbal wedstrijd tegen the NASA League All Stars. Deze is zelden gewonnen door de studenten maar dit jaar hebben we gewonnen met 5-4! Toen we thuis kwamen waren we helemaal kappot en zijn we snel naar bed gegaan (23:00). Morgen staat de wekker om 6:15…