Dag 1: maandag 27 Aug. (Bart)

Na een lange reis was het fijn dat we maandag ochtend konden uitslapen. Het eerste punt op de planning was namelijk een groepslunch om 11:30. Tijdens deze lunch was de complete groep voor het eerst bij elkaar. Aan het begin was het ontzettend gênant en vonden veel mensen het eng maar het duurde niet lang voordat iedereen met elkaar begon te praten. Ook al waren het de standaard gesprekken zoals; ‘waar kom je vandaan’ en ‘welke TV Shows kijk je graag’ het viel mij op hoe gemakkelijk 52 mensen uit 25 verschillende landen kunnen communiceren met elkaar. Binnen enkele minuten had iedereen het naar zijn zin.

Na de lunch kregen we een introductie over de mentoren, de leiding en het project. Daarna gingen we naar de University of Houston Clear Lake (UHCL). Daar zullen we het grootste gedeelte van USS doorbrengen. Eenmaal daar aangekomen kregen we het vervolg van de introductie. Deze werd gegeven door Ben en Angie maar we mogen (moeten) ze Bengie noemen. Ben is een over enthousiast persoon die niet langer dan 5 minuten stil kan zijn en Angie is meer een moeder figuur die vanalles voor je regelt.

Toen begonnen de interviews…. Tijdens dit interview zullen 3/4 leiding geven je 10 minuten lang bombarderen met vragen over wat je kan, wat je niet kan, wat je leuk vind etc. Doormiddel van dit interview en de opdrachten wie we thuis moesten maken word je ingedeeld in teams. USS heeft dit jaar vijf teams:

  • Gold Team: Mission Control
  • Maroon Team:Mars Operation and Logistics
  • Red Team: Mars Transit
  • Green Team: Mars Habitation
  • Blue Team: Mars Exploration

Toen ik de teamomschrijvingen las had ik niet echt een favoriet. Elk team heeft wel iets wat mij interesseerde. Tijdens de interviews heb ik gezegd dat ik alle teams cool vond en dat Gold en Green mij het meest intersant leek. De volgende dag zouden ze de teams bekend maken. Na de interviews kregen we een interessante presentatie over Robotics. Het team dat de presentatie deed bestond uit een aantal studenten en docenten van UHCL. Ze hebben ons laten zien waar ze op dit moment mee bezig zijn en wat er allemaal bij komt kijken om een robot te maken.

Om 17:00 werden we opgehaald door Doug Goodman (vader van ons gastgezin). Toen we klaar waren met eten zijn we naar een aantal winkels gegaan zoals de Wallmart, dollar store en een te groot tankstation. Toen ik eenmaal in bed lag was het 22:30 en ik was totaal gesloopt. De wekker voor de volgende dag staat op 6:00! Wens me succes….