Ryan Olbertz (16) uit Losser bereidt bij NASA zijn Marsmissie voor

Ryan Olbertz uit Losser is pas 16 jaar, maar gaat nu al naar ruimtevaartorganisatie NASA in de Verenigde Staten. De leerling van het Bonhoeffer College in Enschede won de ruimtevaartwedstrijd ‘Countdown to Houston’ en mag nu samen met vijftig andere scholieren van over de hele wereld een Marsmissie samenstellen.

ROSE
Met zijn filmpje over explorer ROSE, een ruimteschip aangepast aan de extreme omstandigheden op Mars, overtuigde Ryan de jury. “Ik kon de vragen van de jury goed beantwoorden en toen hebben ze gekeken naar de haalbaarheid van mijn ontwerp.”

Marsmissie
De prijs die Ryan met de ruimtevaartwedstrijd won, is een ticket naar NASA in Houston in Texas. Hij gaat in juni de NASA Summer School volgen. Hij moet dan samen met vijftig scholieren uit de hele wereld een marsmissie samenstellen. “Je hebt vijf verschillende teams de mission control, de raket, de ontdekkingsrover en de financiën, zo moet iedereen een eigen taak uitvoeren.”

Enkeltje naar Mars
Als er een kans is om naar Mars te gaan dan pakt Ryan die met beide handen aan. Ook al is het een enkeltje en ziet hij zijn familie en vrienden niet meer terug. Dat heeft Ryan er graag voor over.

BRON: 1Twente https://www.1twente.nl/artikel/1411272/ryan-olbertz-bereidt-bij-nasa-zijn-marsmissie-voor#:~:text=Ryan%20Olbertz%20(16)%20uit%20Losser%20bereidt%20bij%20NASA%20zijn%20Marsmissie%20voor,-di%203%20mei&text=Ryan%20Olbertz%20uit%20Losser%20is,NASA%20in%20de%20Verenigde%20Staten.