Technasiumleerlingen Bram en Ryan winnen Countdown to Houston

Techniekpact Twente en United Space School organiseerden dit jaar wederom de Nederlandse versie van Countdown to Houston voor technasiumleerlingen in Overijssel. Leerlingen Bram Knobbe (6 vwo) van De Waerdenborch in Holten en Ryan Olbertz (5 HAVO) van Bonhoeffer College in Enschede werden op 18 februari de winnaars in de Gallery aan de Universiteit Twente. Hun prijs? Een reis naar Houston in Texas! In juli doen ze mee aan United Space School en krijgen ze een rondleiding achter de schermen bij ruimtevaartorganisatie NASA in Houston.

In totaal stonden 6 technasiumleerlingen in de finale, afkomstig van Bonhoeffer College (Enschede), Thorbecke Scholengemeenschap (Zwolle) en De Waerdenborch (Holten). Als finaleopdracht kregen de leerlingen de vraag hoe een volgende generatie Explorers voor Mars, Phobos of Deimos eruitziet. In de finale presenteerden de finalisten hun ideeën in een Engelstalige videopitch waarna ze door een deskundige jury aan de tand gevoeld werden. Bram heeft een nieuwe generatie Explorer ontworpen die op de manen van Mars onderzoek gaat doen naar de herkomst ervan. Ryan bedacht een vliegtuig als Explorer, dat het oppervlakte van Mars in kaart kan brengen.

United Space School in Houston
Komende zomer is het al de 10e keer op rij dat 2 Overijsselse technasiumleerlingen deelnemen aan de United Space School in Houston. United Space School is een jaarlijks evenement waaraan 25 landen meedoen. Bram en Ryan zullen in Houston met een groep van 50 deelnemers meewerken aan de voorbereiding van een bemande vlucht naar Mars.

BRON: Technasium https://www.technasium.nl/nieuws/technasiumleerlingen-bram-en-ryan-winnen-countdown-to-houston/