Presentaties… (Dag 14, Dennis)

Zaterdag is alweer bijna afgelopen. Dat betekent dat we nog maar 1 volle dag te gaan hebben. 🙁 We konden vandaag uitslapen, we hadden vandaag namelijk alleen maar de presentaties van 14.00-18.00. Hier hebben we goed gebruik van gemaakt, we kwamen 11.45 uit bed. Eenmaal uit bed moesten we natuurlijk ontbijten en vandaag deden we dat buiten de deur. Lekker Amerikaans, namelijk bij de McDonalds. Hierna gingen we naar de universiteit voor de presentaties.

We presenteerden in de volgende volgorde: Gold, Red, Maroon (Lidewij), Green (ik) en Blue. Na de presentatie was er voor de jury tijd om vragen te stellen en daar maakten ze goed gebruik van. De ene lastige vraag na de andere kwam voorbij, zo maak je ze zelden mee. De presentatie van Lidewij ging erg goed, ook wisten ze alle vragen aardig goed te beantwoorden. Na Maroon was er een korte pauze waarna wij mochten beginnen.

Ook onze presentatie ging erg goed. Eén van onze opdrachten was om een Welcome Guide te maken, iets wat de astronauten zien als ze aankomen in onze habitat. Wij hebben een video gemaakt die, gezien de reacties van het publiek, erg geslaagd is. (Zie hem hier: https://www.facebook.com/100004372665119/videos/637625849726498/) Nadat we een aantal lastige vragen aardig goed wisten te beantwoorden, kwam ons teamlied. Aangezien niet iedereen de lyrics even goed wist (helaas was ik er hier af en toe ook een van), verliep het niet helemaal soepel. (Ook deze is terug te vinden: https://www.facebook.com/Benson2538/videos/10153872412661491/) En toen was het dan echt over. Het hele project is met deze presentaties afgesloten. Het enige wat we nog hoeven te doen is een diploma ophalen en dat is wel even vervelend om te beseffen.

De dag was echter nog niet over, want we gingen na de presentaties met onze hostmom naar de gun range. Dit is toch iets waar ik van tevoren stiekem wel erg op hoopte en ik was dan ook erg blij dat we dat vanavond gingen doen. Eerst gingen we met een 9mm handgeweer schieten. Wauw, dat is vet! Het gevoel dat je krijgt als je vuurt is toch wel erg cool. Het richten ging ook verrassend goed, ik kreeg ze aardig goed op de plek waar ik ze wilde. Toen vroeg de man naast ons of we een keer met zijn 500 revolver wilden schieten, daar zeiden we uiteraard geen nee tegen. Man, wat een knal. Dat is wel even wat anders dan een 9mm. Mijn huisgenoot kreeg de revolver bijna in z’n gezicht omdat hij het niet goed vasthield. Gelukkig was ik hierdoor voorbereid en schoot ik keurig op het target met een oorverdovende knal.

Bij binnenkomst stonden we met een man te praten die zijn AR15 mee had genomen. We vroegen of we even mochten kijken hoe hij ermee schoot, wat we na de 9mm en 500 revolver ook gingen doen. Toen we binnenkwamen in de rifle range en hij een paar keer had geschoten, stond hij op en zei dat wij ook mochten schieten. Ik wist niet hoe snel ik op dat krukje moest zitten. Nadat ik een keer had geschoten, dacht ik dat het afgelopen was. Maar hij zei dat ik nog een keer mocht schieten, dat hoefde hij niet 2 keer te zeggen. Uiteindelijk heb ik een stuk of 20 kogels afgevuurd. Ik dacht dat de 9mm en de revolver cool waren, maar dit is wel echt de next level. Door het vizier met een rode stip erin (voor de Call of Duty spelers onder ons: een red dot sight) en de grootte van het geweer voel je je een echte sniper.

Nu kan ik even bijkomen van de ervaringen van vandaag. Allereerst natuurlijk de presentaties, waarmee de space school toch een soort van afgesloten is. Daarna de gun range waar we toevallig de gelegenheid kregen met een AR15 te schieten en mijn bucketlist weer een stukje korter is geworden. Het mooie is dat mijn hostmom haar rijbewijs in moest leveren tijdens het schieten en we die vergeten zijn toen we weggingen. Dat betekent dat we morgen weer naar de gun range gaan en je komt daar natuurlijk niet zonder wat schoten gelost te hebben…