De laatste dag….

Alhoewel het vandaag de laatste dag was van twee geweldige weken United Space School, was dit één van de leukste dagen van de hele twee weken. Het begon met ’s ochtends vroeg opstaan en al vrij snel in de auto. We reden naar een kleinschalig vliegveld toe waar een prachtig toestel op ons te wachten staat.

Niet veel later zitten de eigenaar van het vliegtuig, Jarrett en ik samen in het vliegtuig en stijgen we op! Jarrett heeft al zijn vliegbrevet en weet dus al wat hij moet doen en al snel neem hij het stuur over. We vliegen over uitgestrekte buitenwijken van Houston en over grote industriegebieden en komen aan bij de kust van Houston waar we een geweldig beeld hadden op de zee. Vervolgens werd het vliegtuig aan de grond gezet en wisselde Jarrett en ik van plek; nu was het mijn beurt om te gaan vliegen. Het vliegtuig bewoog zich onder mijn control richting downtown Houston, waar we een rondje om heen vlogen en vervolgens weer landden op het vliegtuig waar onze trip begon.

We reden terug naar huis. En nadat we onderweg lunch hadden gehad moesten we ons alweer klaar maken voor de diploma-uitreiking. Op de universiteit verzamelde iedereen zich in pakken en jurken! We kregen een toespraak door een astronaut en later ook door onze mentoren en headteachers. Eén voor één werden we naar voren geroepen om je diploma te krijgen!

Hierna hadden we een diner op de universiteit en kregen we een video te zien van alle dingen die we hadden gedaan!

Maar alsof het nog niet genoeg was, gingen we in de avond nog wat doen: een poolparty!

Met z’n allen hadden we een zwembad in de buurt. Het was erg gezellig en er was muziek en hapjes. Maar toen kwam het lastigste stuk: het afscheid. Het begon met handtekeningen zetten op shirts van anderen tot mensen die één voor één braken. De vraag is of dat kwam omdat ze emotioneel waren of omdat er teveel chloor in hun ogen zat? De begeleiders moesten sommigen letterlijk uit elkaar trekken.

Dit zijn twee geweldige weken geweest, waarin ik veel heb gedaan, geleerd en gezien! Dit is een ervaring die ik nooit zal vergeten en hiervoor wil ik United Space

School hier, maar ook in Nederland heel erg veel voor bedanken. Morgen vliegen Elsa en ik terug naar Nederland en we zullen om 9:20 Nederlandse tijd aankomen op Schiphol!

Heel erg bedankt voor het lezen van onze blogs!

Torben en Elsa

——————–