Aangekomen in Houston

Aangekomen

Op 22 Juli 2018 was het dan eindelijk zover. Vanaf Schiphol vertrok een vliegtuig op weg naar Houston met als passagiers onder andere Elsa en ik om daar twee geweldige weken te hebben. We vertrokken om ongeveer elf uur ’s ochtends, dus we moesten al vroeg op het vliegveld zijn. Alle controles ging vrij soepel en voor we het wisten stonden we in de vertrekhal. Eén man van de douane vroeg nog aan ons: “Je mag toch niet alleen reizen als je nog niet zestien bent.” En ik antwoordde: “Jawel hoor. Hebben we uitgezocht.” Waarop het antwoord was: “Oke loop maar door!”

Na de tien uur lang durende vlucht kwamen we aan op George Bush International Airport, dat ten noorden van Houston zich bevind. Nadat we onze bagage hadden opgepikt, werden we opgevangen door één van de mentoren van UnitedSpaceSchool. We moesten even wachten op de mensen uit Isle of Man en de mensen uit India, want daarmee zouden we samen naar Criss gaan. Bij Criss werden namelijk alle mensen verzameld om vanaf daar door het gastgezin te worden opgehaald. Om bij Criss te komen moesten we dwars door Houston heen. Dit was een geweldige ervaring, want het is precies zoals je een Amerikaanse stad verwacht er uit te zien. Zo zijn er overal fastfoodrestaurants en rijden er de grootste auto’s rond. Vanaf de snelweg had je ook mooi uitzicht over Downtown en de suburbs. Criss woont in één van de suburbs ten zuiden van Houston vlakbij NASA. Bij Criss zal ik tevens de tweede week ook verblijven.

Daar aangekomen werden we overgoten door mensen die je wilden ontmoeten en niet veel later waren we als groep aan het poolen. We deden een aantal potjes totdat Jarrett en ik werden opgehaald door ons gastgezin en die ons naar hun huis brachten. Het zijn hele aardige mensen die het typische Amerikaanse leven leven. We kwamen aan bij het huis, dat een groot vrijstaand huis was.

We kregen een rondleiding door het huis en er werd ons een kamer toegedeeld. Daarna was het tijd om even uit te rusten in het zwembad. Hoewel niet veel later werd er een groot watergevecht gehouden met waterballonnen en waterpistolen. Als avondeten aten we hamburgers en hotdogs met chips, wat je je in Nederland natuurlijk niet kunt voorstellen. Vervolgens gingen we vroeg naar bed, want het was een erg lange vermoeiende dag geweest!

Torben