De reis naar Houston

In de achtertuin van het huis van mijn gastgezin, met super mooi uitzicht!

Gister (daarmee bedoel ik van 05:00 in Nederland tot 22:00 in Texas) hebben we gereisd van Enschede, via Schiphol, naar Houston. We kwamen er in het vliegtuig al gelijk achter waar ze hier wel van houden; airconditioning. Nadat we een hele vliegreis hebben zitten koukleumen, kwamen we aan met zo’n 40 ℃, dat was toen wel fijn. Vervolgens gingen we naar Chriss Butlers huis, waar we veel dan de medestudenten hebben ontmoet. We waren er maar eventjes, maar het was nu al gezellig!

 

Omdat mijn gastgezin een bruiloft had, kreeg ik eerst nog een rondleiding door Houston door iemand anders. Blijkbaar is het hier zo warm omdat er een soort stofstorm uit Afrika is overgewaaid. Ze vertelde ook veel over de problemen die ze hier hebben met overstromingen, dat heel veel huizen opnieuw gebouwd moeten worden omdat het hout beschimmeld raakt, maar dat ze tegenwoordig deze huizen op en soort van stelten worden gebouwd.

 

Het was heel indrukwekkend om te zien hoe weinig hoogteverschil er is tussen de wegen, huizen etc. en het water. Dan kan je je wel voorstellen dat het zo snel overstroomd.

 

Mijn gastgezin is super aardig, ik heb hier heerlijk geslapen, maar nu moet ik me klaar gaan maken voor het ontbijt.