The CAVE

Krantenartikelen op film van The New York Times uit de jaren 60.

Onze habitat op mars, the CAVE, krijgt zo zijn vorm (met een aantal estimates, maar ook een aantal guesstimates). Vandaag hadden we namelijk de hele dag om eraan te werken (jaa, het is niet alleen vakantie).

Gister verliet het groene team gestressed het gebouw, maar vanochtend kwamen we er achter dat we veel te veel aan het doen waren. (Je mag/hoeft maar 2 extra onderwerpen en wij deden er zo ongeveer 7 zonder het te realiseren.)

Gelukkig hadden we ook vandaag weer wat brainbreaks, zo oefenden we onze teamsong en mochten we naar het archief van de universiteit. Hierin zagen we zeldzame boeken, gesigneerde posters, maar ook een enorm aantal krantenartikelen (zie foto).

 

‘s Avonds hebben we met z’n allen The Martian gekeken (aanrader!). In The Martian blijft 1 gestrande astronaut over op Mars, die een hele tijd moet zien te overleven voordat ze hem kunne

n ophalen. Na de film bespraken we met een aantal experts wat realiteit en wat fictie was, wat was wetenschap en wat was Hollywood. Verbazingwekkend veel zou ongeveer realiteit kunnen zijn, nu of in de nabije toekomst.

Morgen moeten we nog 1 dagje hard doorwerken!