Johnson Space Center

Het vuurwerk na de baseball game.

We begonnen vandaag met een tour door het Space Center, we begonnen bij de mission control rooms. Van hieruit zijn veel historische missies gestuurd. We zijn zowel in de oude mission control room geweest als in de mission control room die zich voorbereid op de opkomende Orion missie (maar toen wij er waren speelden ze met lego 🙂 ).

 

Vervolgens gingen we naar een ruimte waar je alle mock-ups (imitaties) van de onderdelen van het ISS hebt. Zowel de Russische, als de Europese en Amerikaanse. Hier voeren ze allerlei tests uit.

 

Daarna kwamen we in een kamer met kilometers (!) aan bedrading; hier was alle bedrading voor de shuttle missies geïmiteerd om te testen. Dat was intimiderend qua grootte, maar het zwembad was dat nog veel meer. In Johnson Space Center hebben ze een enorm groot testzwembad, waarin astronauten oefenen met een soort van gewichtloosheid met ruimtepak en al.

Dan heb je ook nog de ruimte over de apollo missies, met echte onderdelen. Hier kregen we een rondleiding van George Abbey, een enorm belangrijk persoon ten tijde van de Apollo Missies (naar de maan).

Nadat we eventjes (kuch) stil hebben gestaan met ons treintje (we mochten niet eruit en over het terrein wandelen, want dan zouden we een “security risk” zijn, kregen we onze burrito’s voor lunch.

 

Daarna hadden we de tijd om rond te dwalen door het museum, waar het echte vliegtuig voor de shuttle onderdeel van is, maar ook steen van de maan en van mars en natuurlijk een souvenir shop.

 

Het voelde toen al als een lange dag, maar we hadden nog een onmisbare activiteit te gaan, de baseballwedstrijd! De (Houston) Astros verloren weliswaar met iets van 9-1 ofzo, er was een verrassing (soort van) op het einde: Het dak ging open en de prachtige skyline van Houston verschenen, in combinatie met al het vuurwerk werd dit een magisch mooi geheel.