Karlijn en Bram uit Twente mogen in Houston meedenken over reizen naar Mars

ENSCHEDE – Naar Houston om mee te werken aan de voorbereidingen voor een bemande vlucht naar Mars? De Twentse vwo-leerlingen Karlijn en Bram gaan het deze zomer beleven.

Karlijn van Alstede, leerlinge van het Bonhoeffer College in Enschede, en Bram Knobbe van De Waerdenborch in Holten wonnen vrijdagmiddag een reis naar de ruimtevaartorganisatie NASA in Houston. Samen met leeftijdsgenoten uit 25 landen volgen ze bij de United Space School colleges van ruimtevaartdeskundigen, ontmoeten ze astronauten en werken ze ideeën uit voor een bemande reis naar Mars.

Besten bij finale ‘Countdown to Houston’
De twee wonnen de finale van de ruimtevaartwedstrijd ‘Countdown to Houston’, die gehouden werd in The Gallery in Enschede. Ze moesten aan de hand van een Engelstalige video hun ideeën presenteren over hoe de kolonisatie-missie van een zogenoemde exoplaneet eruit zou kunnen zien. Ook moesten ze er vragen over beantwoorden van het publiek en een vijfkoppige jury.

BRON: Tubantia https://www.tubantia.nl/regio/karlijn-en-bram-uit-twente-mogen-in-houston-meedenken-over-reizen-naar-mars~acec8b9b/