Dag 4 (Lidewij)

Dag 4 - Tex-Mex Night

Vandaag was een erg leuke, interessante en drukke dag!
We verzamelden om kwart over acht bij het Space Centre Houston, waar we een speciale tour kregen door verschillende NASA gebouwen. We mochten daar o.a. kijken in het Mission Control Centre, een plek waar ze alle capsules van het ISS hebben nagebouwd. Het zwembad waar astronauten in trainen was hier ook te zien. Ter voorbereiding op een ruimtereis trainen astronauten namelijk onder water om gewichtloosheid te simuleren.

Tijdens de lunch hebben we natuurlijk niet echt een pauze. Verschillende personen werden gevraagd of ze een presentatie voor ons wilden houden. Deze sprekers waren dit keer Nicole en Chris Stott. Nicole is een astronaute en ze vertelde over hoe de trainingen gingen en hoe het werkelijk in de ruimte was. Echt fascinerend! Daarna kregen we een presentatie van Nicole’s man, Chris Stott. Hij weet alles over de wetten in de ruimte. Je hebt namelijk geen idee hoeveel politieke regels er allemaal zijn binnen de ruimtevaart. Dit was erg boeiend!

Toen we terugkeerden naar het Space Centre hebben we eventjes een ‘mini nap’ gedaan, zoals Valentina (uit Argentinië) het noemde. In het Space Centre konden we onszelf goed vermaken in een grote hal met allemaal proefopstellingen waaronder ook een Spacecraft simulator. Samen met Almé (uit Zuid-Afrika) heb ik dit uitgeprobeerd. In de simulator moesten we andere Spacecrafts uitschakelen door ze uit de lucht te schieten. Dit klinkt vrij makkelijk maar als de simulator ook echt op de kop gaat en draaibewegingen gaat maken zoals in een echte Spacecraft wordt het een stuk moeilijker!

Nadat we ons gauw even hadden omgekleed gingen we naar een Mexicaans restaurant, waar we een traditionele ‘Tex-Mex Night’ hadden. Dit was een soort talentenshow. Een paar mensen speelden muziek, zongen en dansten. Dat was echt een Amerikaanse avond. Een bijzondere ervaring!

Ik kan dus wel zeggen dat dit weer een super dag was!
Morgen er weer vroeg uit met weer een drukke agenda. Zin in!