Dag 8: Maandag 3 Aug. (Bart)

Vandaag was onze laatste ‘rustige’ dag voordat we nonstop aan het project gaan werken. Voordat we op pad gingen hadden we eerst een lezing over ondersteuning en training voor het ISS. Grotendeels ging het gewoon over eten en hoe de wc werkt. Dus het was leuk om naar te luisteren, maar er was niet veel specifiek bruikbaar. Toen we klaar waren met praten over WC’s hebben we een aantal gebouwen van NASA bezocht. Als eerst zijn we naar building 9 gegaan. Daar produceren ze onder ander onderdelen voor het ISS. Dit was ontzettend gaaf om te zien. De bezoekers ruimte was een stuk hoger dan de werkers op de voer dus we konden mooi de hele hal zien. Na building 9 zijn we naar het Mission Control Center geweest. Dit Control Center is onder andere gebruikt voor de Apollo missies! In plaats van het bezoek aan de normale bezoekers ruimte van het Control Center mochten we echt naar binnen gaan! Het was ongelofelijk cool om daadwerkelijk in de ruimte rond te lopen waar ze de missies naar de maan hebben begeleid. Als laatst hebben we een faciliteit bezocht die alle (computer) systemen maakt voor de Shuttle.

Na de Tour zijn we naar het Neutral Buoyancy Laboratory (NBL) gegaan. Hier trainen ze astronauten in een ontzettend groot ‘zwembad’. Op (o.a.) deze manier proberen ze de astronauten te trainen om te wennen aan gewichtloosheid en de werking van het ruimtepak. Toen we de lunch op hadden zijn we naar het Johnson Space Center geweest. Dit was ongelofelijk gaaf! We hebben zoveel gezien en gedaan in zo weinig tijd. We hadden namelijk niet veel tijd over omdat we al zoveel gedaan hadden vandaag.

Toen we om 5uur opgehaald werden zijn we naar een burger tent geweest genaamd whataburger. Daar hebben we ontzettend ongezond maar lekker gegeten! Toen we thuis aankwamen moesten we ons al snel omkleden want om 7uur zouden we met de hele groep naar Put Put gaan. Dat is een soort game center. Waar je vanalles kan doen zoals golf, lazergamen etc. Voordat we weer thuis kwamen was het 22:00. En eenmaal in bed beland was het 23:00. De wekker voor morgen staat weer op 6:15…